Γυναίκα που ζει σε νησί όπου υπάρχει απόλυτο σκοτάδι 24 ώρες το 24ωρο εξηγεί τι φοβάται περισσότερο (vid)

Newsroom
Γυναίκα που ζει σε νησί όπου υπάρχει απόλυτο σκοτάδι 24 ώρες το 24ωρο εξηγεί τι φοβάται περισσότερο (vid)
Μια TikToker από το μακρινό Σβάλμπαρντ αποκαλύπτει ποιος είναι ο φόβος των κατοίκων, που περνούν μεγάλο μέρος του έτους στο απόλυτο σκοτάδι.

Αν οι πιο σκοτεινές και συννεφιασμένες μέρες μέρες του έτους σας προκαλούν κατήφεια, σκεφτείτε τους ανθρώπους στο Σβάλμπαρντ.

Τα νησιά, που βρίσκονται μεταξύ της Νορβηγίας και του Βόρειου Πόλου, περνούν μεγάλο μέρος του έτους στο απόλυτο σκοτάδι - αλλά δεν είναι όλα τόσο άσχημα.

Παρακολουθήστε την «ντόπια» Cecilia Blomdahl να εξηγεί πώς είναι η εγκληματικότητα στην περιοχή και τι είναι αυτό που τη φοβίζει περισσότερο. Σε ένα viral βίντεο στο TikTok αναφέρει χαρακτηριστικά: «Φυσικά, ο χειμώνας φέρνει μαζί του ένα σωρό προβλήματα, όπως η αύξηση των λογαριασμών ενέργειας, η δυσκολία στην άσκηση και το κρύο στα άκρα- αλλά μια πολύ σοβαρή ανησυχία για τους ανθρώπους είναι... η ασφάλεια».

@sejsejlija Do I feel safe here? #svalbard #longyearbyen ♬ original sound - Cecilia Blomdahl

Ως εκ τούτου, ο κόσμος συχνά ρωτάει τη Cecilia πώς είναι η εγκληματικότητα στο Σβάλμπαρντ, το οποίο περνάει μήνες στο απόλυτο σκοτάδι, με την ίδια να απαντάει ότι κατά τη διάρκεια των περιόδων συσκότισης, οι ντόπιοι δεν σκέφτονται καν να ξεσαλώσουν.

Στο βίντεο που μοιράστηκε με τους 2,3 εκατομμύρια ακολούθους της στο TikTok, εξήγησε: «Μπορώ, ωστόσο, να σας πω ότι το ποσοστό εγκληματικότητας είναι εξαιρετικά χαμηλό. Και αυτό δεν αλλάζει όταν έχουμε τέσσερις μήνες σκοτάδι. Έτσι, τόσο ως γυναίκα όσο και ως άνθρωπος δεν έχω νιώσει ποτέ πιο ασφαλής να ζω κάπου. Σε αυτό το μέρος όμως πρέπει να ανησυχούμε μόνο για τις πολικές αρκούδες, και γι' αυτές είμαστε οπλισμένοι - οπότε μην τα βάζετε μαζί μας»