«Κιβωτός του Κόσμου»: «Ο πατήρ Αντώνιος πήγε να με χρηματίσει για να μη μιλήσω», καταγγέλλει αυτόπτης μάρτυρας (vid)

Newsroom
«Κιβωτός του Κόσμου»: «Ο πατήρ Αντώνιος πήγε να με χρηματίσει για να μη μιλήσω», καταγγέλλει αυτόπτης μάρτυρας (vid)
Στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο φάκελος με τις καταγγελίες.

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις μετά τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου. Αυτόπτης μάρτυρας που βρέθηκε μπροστά σε φερόμενο ως περιστατικό κακοποίησης από τον πατέρα Αντώνιο σε βάρος ενός 19χρονου παιδιού, αναφέρει ότι ο πατήρ Αντώνιος προσπάθησε να τον χρηματοδοτήσει.

Ο 17χρονος, φίλος του παιδιού που βρέθηκε μπροστά σε φερόμενο ως περιστατικό κακοποίησης που έλαβε χώρα σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου από τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο, μαρτυράει ότι ο πατήρ προσπάθησε να δώσει στο παιδί αρκετά χρήματα την επόμενη κιόλας ημέρα μετά από όλα όσα είχε δει για να μην πει τίποτα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του open, ο αυτόπτης μάρτυρας είπε: «Μετά από όλα όσα είδα να γίνονται μέσα στο δωμάτιο, την επόμενη κιόλας ημέρα, ο πατέρας Αντώνιος με πλησίασε για να με χρηματίσει ώστε να μη μιλήσω και να μην πω πουθενά όσα είχα δει. Συγκεκριμένα μου είχε πει ότι θα μου δώσει χιλιάδες ευρώ για να ξεχάσω όσα είδα.

Αυτό που είδα πρέπει να γινόταν συστηματικά. Μάλιστα το ίδιο βράδυ που τους είδα μέσα στο δωμάτιο, ο φίλος μου ήρθε και μου είπε τα πάντα, αλλά ακόμα φοβόταν να μιλήσει. Χαίρομαι τελικά που μας άκουσε και τελικά βρήκε τη δύναμη να τον καταγγείλει».