Ο κορυφαίος bodybuilder που κατέρρευσε επί σκηνής αποκάλυψε πώς είναι να πεθαίνεις για ένα λεπτό (vid)

Newsroom
Ο κορυφαίος bodybuilder που κατέρρευσε επί σκηνής αποκάλυψε πώς είναι να πεθαίνεις για ένα λεπτό (vid)
Η περιπέτεια του Paul Dillett είχε συγκλονίσει τον κόσμο του bodybuilding πριν αρκετά χρόνια.

Ο Paul Dillett υπήρξε κάποτε ο αγαπημένος του επαγγελματικού κόσμου του bodybuilding. Τον αποκαλούσαν «Freakenstein» επειδή τη δεκαετία του 1990 ήταν ο μεγαλύτερος bodybuilder στον κόσμο. Ωστόσο, το 1994 κατά την διάρκεια μια εκδήλωσης κατέρρευσε πάνω στη σκηνή και για ένα λεπτό ήταν νεκρός.

Η εκδήλωση ήταν το «Arnold Classic Competition» που πήρε το όνομά της από τον τον διάσημο σταρ του Χόλιγουντ και πρώην bodybuilder, Arnold Schwarzenegger. Ο Dillett κατέρρευσε αφυδατωμένος και έπρεπε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τη σοβαρότητά της κατάστασής του, καθώς δεν μπορούσαν να βρουν φλέβα για να του κάνουν ένεση. Προσπάθησαν τέσσερις φορές χωρίς αποτέλεσμα. Για ένα λεπτό δεν ανέπνεε.

Ο ίδιος έπειτα από καιρό σε συνέντευξή του στο Generation Iron Fitness & Bodybuilding Network, είπε: «Έφτασα πολύ κοντά στο να χάσω τη ζωή μου, ήταν τόσο άσχημα. Η καρδιά μου σταμάτησε να χτυπά για ένα λεπτό, ένα ολόκληρο λεπτό».

Και συνέχισε: «Ξύπνησα στο νοσοκομείο και οι γιατροί μου είπαν, ότι έπρεπε να με επαναφέρουν στη ζωή διότι ήμουν κλινικά νεκρός για ένα λεπτό. Δεν νομίζω ότι θα είμαιι ποτέ ο ίδιος μετά από αυτό».

Εκείνο το λεπτό που είχε «πεθάνει», ο Dillett είπε ότι φανταζόταν να βρίσκεται σε έναν ανοιχτό χώρο με τον σκύλο του. Στεκόταν σε μια μπλε τοποθεσία πάνω σε γυαλί με το αγαπημένο του κατοικίδιο. «Δεν καταλάβαινα καν ότι είχα πεθάνει, απλώς ένιωθα σα να ήμουν σε ανοιχτό μπλε χώρο», διηγήθηκε.

Παρά την περιπέτεια που πέρασε, συνέχισε για δύο δεκαετίες ακόμα να παίρνει μέρος σε αγώνες bodybuilding. «Μακάρι οι άνθρωποι να είχαν δει τι ήταν το bodybuilding τη δεκαετία του '90. Υπογράφαμε αυτόγραφα μέχρι να πρηστούν τα δάχτυλά μας. Τώρα λέω στους ανθρώπους ότι το bodybuilding έχει πεθάνει, το bodybuilding δεν είναι αυτό που ήταν».

Η περίπετεία που πέρασε τότε, πιστεύει ότι οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα του είχε πάρα πολύ ασβέστιο και όχι τόσο μαγνήσιο. Πλέον έχει χάσει πολλά κιλά και φαίνεται να είναι καλά στην υγεία του.