Μυστήριο με πρόβατα που περπατούν και σχηματίζουν έναν τέλειο κύκλο (vid)

Newsroom
Μυστήριο με πρόβατα που περπατούν και σχηματίζουν έναν τέλειο κύκλο (vid)
Η συμπεριφορά ενός κοπαδιού προβάτων στην Κίνα έχει προβληματίσει.

Ένα βίντεο με ένα κοπάδι προβάτων στην Κίνα αποτελεί μυστήριο και έχει προβληματίσει τον κόσμο. Στα πλάνα που έχει προβάλει το κινεζικό People's Daily, φαίνεται ένα μεγάλο κοπάδι προβάτων να κινείται δεξιόστροφα και να σχηματίζει ένα τέλειο κύκλο μέσα σε φάρμα.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του κινεζικού Μέσου, τα πρόβατα είναι υγιή. Παρόλα αυτά η αιτία αυτής της συμπεριφοράς του δεν έχει εξηγηθεί και παραμένει άγνωστη. Η ιδιοκτήτρια των προβάτων υποστήριξε ότι το θέαμα ξεκίνησε με μερικά πρόβατα πριν συμμετάσχει όλο το κοπάδι.

Τα πρόβατα κινούνταν ασταμάτητα από τις 4 έως τουλάχιστον τις 16 Νοεμβρίου, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχουν σταματήσει πλέον. Κάποιοι υπέθεσαν ότι η συμπεριφορά τους ίσως οφείλεται σε μια βακτηριακή ασθένεια που ονομάζεται λιστερίωση.

Η λιστέρια είναι ένα αερόβιο βακτήριο, που βρίσκεται στο έδαφος, στο νερό, σε μέρη με αυξημένη βλάστηση, αλλά και σε τεχνητό περιβάλλον, όπως οι αποχετεύσεις, όπου μπορεί να επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί επίσης εντοπιστεί σε τοίχους, δάπεδα, υπονόμους, οροφές, καθώς και στον εξοπλισμό επεξεργασίας τροφίμων.

«Αρχικά, τα προσβεβλημένα ζώα είναι ανορεκτικά, καταθλιπτικά και αποπροσανατολισμένα. Μπορεί να προωθηθούν σε γωνίες, να ακουμπήσουν σε ακίνητα αντικείμενα ή να κάνουν κύκλους προς την προσβεβλημένη πλευρά», αναφέρουν οι ειδικοί. Στα αιγοπρόβατα ο θάνατος επέρχεται συνήθως εντός 24 έως 48 ωρών από την ημέρα που εκδηλώνονται τα συμπτώματα.