Το manouka ανεβάζει γαστρονομικές στροφές

Newsroom
Το manouka ανεβάζει γαστρονομικές στροφές
Το manouka καλωσορίζει το φθινόπωρο με δυο μενού του σεφ Στάθη Χρηστίδη, που πυροδοτούν τα γαστρονομικά δρώμενα της πόλης και πολλές αλλαγές που θα συζητηθούν.

Οι γευστικές εξελίξεις στο manouka καλπάζουν, με ηχηρή είδηση την περιεκτική περιήγηση σε δυο γαστρονομικά μενού απαιτήσεων, ένα για το μεσημέρι και ένα για το βράδυ, από τον ταλαντούχο σεφ Στάθη Χρηστίδη.

Το manouka προικισμένο αδιαμφισβήτητα με την πιο προνομιακή τοποθεσία του ιστορικού κέντρου, δεν στέκεται μόνο στα θέλγητρα της απαράμιλλης θέας, αλλά συνεχώς εξελίσσεται, ανανεώνεται και επενδύει τόσο στο χώρο όσο και στην γεύση.

Το φετινό χειμώνα μας υποδέχεται ζεστό και φιλόξενο στρωμένο εξ ολοκλήρου με χαλιά, δημιουργώντας ένα σκηνικό θαλπωρής και μας επιφυλάσσει μια έξτρα έκπληξη την ξεχωριστή προσθήκη του Lunch Menu.

....

O σεφ έχει συνθέσει συνταγές comfort, λεπτεπίλεπτες, ελαφριές και πολύ νόστιμες ιδανικές για ένα μεσημεριανό διάλειμμα από το γραφείο ή για μια εταιρική συνάντηση.

Ο πυρήνας των πιάτων αποτελείται από φρέσκα υλικά και ακολουθούν η σύγχρονη αντίληψη, και η έμφαση στο ελληνικό στοιχείο. Ένα από αυτά που ξεχωρίζει είναι η σαλάτα φακές με σαλάμι Λευκάδος, μυρωδικά και ντρέσινγκ λιαστής ντομάτας. Για όσους αγαπάνε τα τυριά πρέπει να δοκιμάσουν σίγουρα τις κροκέτες κατσικίσιου τυριού με πουρέ κολοκύθας, μπισκ και μυρώνια. Ένα από τα πιάτα που είναι ήδη best seller είναι το καλαμάρι σωτέ με τις φακές beluga και την φινετσάτη σάλτσα από φρέσκο κρεμμύδι και λεμονοθύμαρο. Πολύ ιδιαίτερο είναι επίσης το κριθαρότο με σιγομαγειρεμένη ουρά, τζίντζερ, νεράντζι, πετιμέζι, καπνιστό τυρί και εστραγκόν. Μια πρόταση που βγάζει το καλύτερο umami!

Όσον αφορά το βραδινό μενού ο Στάθης συνεχίζει τις ανατρεπτικές σπεσιαλιτέ μετατρέποντας με μαεστρία πιάτα ελληνικής και έθνικ καταγωγής σε αξιομνημόνευτά πιάτα του σήμερα που δεν θα βρεις αλλού...

Με πρόσημο τις μνήμες του από τα οικογενειακά τραπέζια και τα ταξίδια του σε διάσημες εξωτικές κουζίνες δίνει έμφαση στη νοστιμιά και στην δημιουργικότητα. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η εκδοχή του στην σπανακόπιτα με πουρέ σπανάκι, εμπλουτισμένο με wasabi, λάιμ και φέτα. Highlight είναι το σπιτικό φύλλο. Στα πρώτα πιάτα προβάδισμα έχουν τα εξαιρετικά παπουτσάκια, όπου ο Στάθης ευρηματικά χρησιμοποιεί ταρτάρ μοσχαριού και το αγκαλιάζει με μια κομψή και αρωματική μπεσαμέλ μαύρου σκόρδου. Στα δεύτερα πιάτα ξεδιπλώνει την πληθωρικότητα του με προτάσεις ,όπως είναι τα εντυπωσιακά μάγουλα από σαλάχι σαβόρο και το κατσίκι με πράσο. Για τους λάτρεις των ψαριών η νέα προσθήκη με φαγκρί και πουρέ καμένου καρότου και κίμτσι είναι συγκλονιστική. Το φαγκρί έρχεται στο manouka καθημερινά μετά την καινούργια συνεργασία του σεφ με ένα καίκι. Όσο για την θέση του ζυμαρικού στο μενού. Πρέπει να δοκιμάσετε το μπουκατίνι με σάλτσα από σιγομαγειρεμένο ψάρι και ταρτάρ από λευκό ψάρι. Για το τέλος οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε το συγκλονιστικό γλυκό τσουρέκι μια γεύση που θα σας μείνει μέχρι την επόμενη φορά στο manouka.

....

Για μια πιο συμπυκνωμένη γεύση πλέον μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα δυο γαστρονομικά degu που έκαναν το ντεμπούτο τους και φιλοδοξούν να ανεβάσουν τις στροφές της manouka εμπειρίας. Το ένα μενού αποτελείται από έξι στάδια και το δεύτερο από οκτώ, με δυο όμως εκπλήξεις, δυο πιάτα που δεν μπορείτε να βρείτε στον κατάλογο και αξίζει και με το παραπάνω να ανακαλύψετε. Σημειώστε ότι και στα δυο μενού υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξετε την επιλογή του pairing με κρασιά και spirits από την μπάρα.

Για όσους τώρα θέλουν να απολαύσουν το κρασί ή το ποτό τους με το πιο ιδιαίτερο ταίρι ο σεφ μας προτείνει μια σειρά από νέες πολύ νόστιμες comfort επιλογές στις οποίες πρωταγωνιστούν επιλεγμένα ελληνικά τυριά και αλλαντικά. Για παράδειγμα το ελληνικό τυρί Ναπολεών που έρχεται σερβιρισμένο με σπιτική μαρμελάδα sherry και λάιμ ή το αλλαντικό μούχτερο Καρδίτσας που συνοδεύεται από χειροποίητη πίτα με τριμμένη ντομάτα.

Ειδικά για τα Σαββατοκύριακα μια ενότητα που μπαίνει σε νέα αναβαθμισμένη τροχιά είναι το brunch με δημιουργίες που κινούνται σε ελληνικά και όχι μόνο γαστρονομικά μονοπάτια.

Εννοείται ότι τα δυο μενού πλαισιώνονται με την δυνατή λίστα κρασιών , που εξακολουθεί να μας ταξιδεύει σε όλα τα αμπελοτόπια του τόπου μας μέσα από μια σειρά επιλεγμένων σπάνιων και μοναδικών Ελληνικών ποικιλιών και με τα ευφάνταστα cocktails που συνθέτει στην μπάρα ο Γιάννης Πίσας αξιοποιώντας με τον πιο ευρηματικό τρόπο επί το πλείστον υλικά με τοπικές καταβολές.

Λίγα λόγια από τον Σεφ

....

Το καινούργιο μενού, χρησιμοποιεί ελληνικές γνώριμες γεύσεις με εξωτικά υλικά που δίνουν εντάσεις και προσφέρουν καινούργιες εμπειρίες στον ουρανίσκο. Όλες οι πρώτες ύλες είναι εποχιακές, με προμήθειες της ημέρας, που σταχυολογούν τα πιάτα ημέρας, η σούπα. Στο Lunch είναι πιο απαλά τα πιάτα, με πρωτείνες και υλικά που προσφέρουν ενέργεια για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις την ημέρας. Το dinner έχει πιο πληθωρικές και σύνθετες γεύσεις.

Τα μενού

Μεσημεριανό από τις 12:ΟΟ μέχρι τις 18:00

Βραδινό από τις 18:00 μέχρι τις 00:30

manouka, Ερμού 46, 7ος όροφος εντός του ξενοδοχείου Utopia