Η ψηλότερη δρακόλιμνη της Ελλάδας είναι βγαλμένη από τον κόσμο του House of the Dragon

Η ψηλότερη δρακόλιμνη της Ελλάδας είναι βγαλμένη από τον κόσμο του House of the Dragon
Μπορεί ελάχιστοι να γνωρίζουν την αλπική λίμνη Γκιστόβα στο όρος Γράμμος, όμως η αλήθεια είναι πως αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη της χώρας.

Το Game of Thrones αρχικά και στη συνέχεια το House of Dragon οφείλουν μεγάλο μέρος της επιτυχίας τους στους δράκους της οικογένειας Targaryen. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Eιδικά δε το δεύτερο βασίζεται αποκλειστικά στην ιστορία του συγκεκριμένου οίκου του Westeros και τη σχέση του με τα θρυλικά αυτά πλάσματα.

Μπορεί σήμερα να μην υπάρχουν δράκοι, αλλά υπάρχουν μέρη στα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να βρουν καταφύγιο και να χαλαρώσουν. Ένα από αυτά μάλιστα βρίσκεται στα μέρη μας και πιο συγκεκριμένα στο όρος Γράμμος στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο λόγος για την αλπική δρακόλιμνη Γκιστόβα, τη ψηλότερη και μεγαλύτερη αλπική λίμνη των ελληνικών βουνών. Βρίσκεται σε υψόμετρο 2.353 μέτρων, στον Δήμο Νεστορίου του Νομού Καστοριάς και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας.

@farawayfarers Να ξυπνάς στην υψηλότερη αλπική λίμνη της Ελλάδας. 📍Mt. Grammis, Gkistova Dragon Lake #farawayfarers #tiktok #greektiktok #viral #mount #lake #greece #nature #travel #fyp #foryoupage #foryou ♬ оригинальный звук - 💚takblet🖤

Για να φτάσει κάποιος στην εντυπωσιακή αυτή λίμνη, θα πρέπει να ξεκινήσει από το χωριό Γράμμος και στη συνέχεια να ακολουθήσει τα μονοπάτια για να βρεθεί εκεί. Μια διαδρομή που διαρκεί περίπου τρεις ώρες, αλλά σίγουρα αποζημιώνει τους τολμηρούς που θα αποφασίσουν να την ακολουθήσουν. Τον χειμώνα και λόγω του υψομέτρου η λίμνη παγώνει.

Έχει βάθος από 3μιση μέχρι 5 μέτρα (ανάλογα με την εποχή) και στα νερά της ζουν αλπικοί τρίτωνες. Το τοπίο είναι εντυπωσιακό και μοιάζεις λες και βγήκε από κάποιο επικό κινηματογραφικό σετ.

Πάντως αν δεν φτάσετε μέχρι τη δρακόλιμνη Γκιστόβα, αλλά παρόλα αυτά θέλτε να ζήσετε κάτι από Game of Thrones, τότε μπορεί να αναζητήσειτε τον «Iron Throne» στην Παύλιανη.