Όλα όσα χρειάζεσαι για να επιζήσεις σε έναν πόλεμο με πυρηνικά (vid)

Newsroom
Όλα όσα χρειάζεσαι για να επιζήσεις σε έναν πόλεμο με πυρηνικά (vid)
Η απειλή πυρηνικού πολέμου έχει ενταθεί φέτος μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και κάποιοι «ψύχραιμοι» έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο.

Πριν από λίγο καιρό, σε μια σπάνια ομιλία προς τον ρωσικό λαό, ο Πούτιν ανακοίνωσε «μερική επιστράτευση» περίπου 300.000 στρατιωτών για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Πρόσθεσε μάλιστα: «Εάν υπάρχει απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και για την προστασία του λαού μας, θα χρησιμοποιήσουμε σίγουρα όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας και να είστε σίγουροι ότι δεν μπλοφάρω»

Τα τελευταία λόγια του Ρώσου Προέδρου ήταν αυτά που αναστάτωσαν κάποιους πολίτες ανά το κόσμο, οι οποίοι έτρεξαν να προμηθευτούν όλα όσα χρειάζεται για να επιβιώσουν μετά από ένα πυρηνικό όλεθρο. Άλλοι έχτισαν καταφύγια στο σπίτι τους, άλλοι ξόδεψαν μια περιουσία για να αγοράσουν προμήθειες και άλλοι μάλλον το παράκαναν με την αγορά ιωδίου.

Τελευταίος, ένας Βρετανός συγγραφέας μίλησε για τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει σε ένα κιτ επιβίωσης για πυρηνικό πόλεμο.

Ο Taras Young, ο οποίος έγραψε τα βιβλία «Nuclear War in the UK» (Πυρηνικός πόλεμος στο Ηνωμένο Βασίλειο) και «Apocalypse Ready» (Έτοιμος για Αποκάλυψη),έφτιαξε ένα βίντεο με λεζάντα: «Προσπάθησα να φτιάξω ένα βασικό κιτ επιβίωσης για πυρηνικό πόλεμο χρησιμοποιώντας μόνο κομμάτια που μπορούσα να παραγγείλω online από προμηθευτές του Ηνωμένου Βασιλείου όπως το eBay και το Amazon. Παρακαλώ σημειώστε: Αυτό είναι απλώς λίγη διασκέδαση! Είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα επιβιώσετε από έναν πυρηνικό πόλεμο, ακόμη και με αυτό το κιτ».

Το πιο σημαντικό πράγμα στο κιτ; Ένα μεταλλικό εργαλείο ορύγματος, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αξίνα. Διαθέτει επίσης μια πυξίδα και ένα φτυάρι για το σκάψιμο σε προβληματικές καταστάσεις.Το κουτί περιλαμβάνει επίσης μανταλάκια για σκηνές, έναν καθρέφτη με προσαρτημένη σφυρίχτρα για την προσέλκυση αεροσκαφών, καθώς και έναν αναπτήρα φωτιάς, ένα συρματόπριζο, ιωδιούχο κάλιο, δισκία καθαρισμού νερού και ένα μαχαίρι.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Young: «Δεν θα εμπιστευόμουν τα αντικείμενα αυτά για να με σώσουν σε περίπτωση πραγματικού πυρηνικού πολέμου»