Μόρνα, το ελληνικό χωριό που έχει γεμίσει το Youtube με τρομακτικές ιστορίες

Μόρνα, το ελληνικό χωριό που έχει γεμίσει το Youtube με τρομακτικές ιστορίες
Όλο και περισσότεροι Youtubers αποφασίζουν να επισκεφτούν το χωριό-φάντασμα στα Πιέρια Όρη.

Με το Halloween, την πιο «τρομακτική» γιορτή του κόσμου να πλησιάζει, όλο και περισσότερες ιστορίες για στοιχειωμένα μέρη κάνουν την εμφάνισή τους. Και μπορεί στην Ελλάδα να μην είμαστε εξοικειωμένοι με τις γιγάντιες κολοκύθες και όλα αυτά τα κλασσικά αντικείμενα του Halloween, ωστόσο έχουμε ένα σωρό ιστορίες που μπορούν να σε ανατριχιάσουν.

Μια τέτοια είναι κι αυτή του χωριού Μόρνα, στα Πιέρια Όρη. Το συγκεκριμένο χωριό, το οποίο δεν έχει πλέον κανέναν μόνιμο κάτοικο, θεωρείται από πολλούς στοιχειωμένο, με πολλά μυστικά και θρύλους γύρω από το όνομά του να περνούν από στόμα σε στόμα. Είναι γνωστό και ως «Σκοτεινά», καθώς είναι χτισμένο σε μια «γούβα», όπου το φως του ήλιου είναι σπάνιο και η υγρασία έντονη.

Η Μόρνα κάποτε είχε ζωή, καθώς εκεί βρισκόταν το Κρατικό Εργοστάσιο Επεξεργασίας Ξύλου. Ωστόσο όταν το 1967 το εργοστάσιο ξυλείας έκλεισε, ήρθε και η ερήμωση. Οι δουλειές λιγόστεψαν και οι νέοι άνθρωποι του τόπου προτίμησαν να μετακομίσουν λίγο πιο πάνω, χτίζοντας ένα άλλο χωριό, τα Φωτεινά. Άλλωστε εκεί ο τόπος ήταν πολύ πιο χαρούμενος και ηλιόλουστος.

....

Τα σπίτια τους, όμως, που έμειναν πίσω ερήμωσαν και δημιούργησαν ένα αρκετά τρομακτικό σκηνικό, ειδικά τα βράδια. Ένα σκηνικό που σήμερα αποτελεί αγαπημένο θέμα των Ελλήνων Youtubers, οι οποίοι το επισκέπτονται για να γυρίσουν τα βίντεό τους. Με μια απλή αναζήτηση με τη λέξη μόρνα στο Youtube υπάρχουν πάρα πολλά βίντεο με τις περιπέτειες των πρωταγωνιστών τους σε ένα από τα πιο τρομακτικά μέρη της Ελλάδας.

Εσύ θα τολμούσες να πας;