Κλείνει το ασύδοτο κλαμπ με την πιο «σκληρή πόρτα» στο κόσμο

Newsroom
Κλείνει το ασύδοτο κλαμπ με την πιο «σκληρή πόρτα» στο κόσμο
Τέλος εποχής για το Bergheim, ένα από τα πιο εμβληματικά κλαμπ της Ευρώπης,ίσως και του κόσμου.

Φουντώνουν οι φήμες ότι το Bergheim,το θρυλικό κλαμπ που γέννησε τον ορισμό της «σκληρής πόρτας» και δεσπόζει στη καρδιά του Ανατολικού Βερολίνου, θα κατεβάσει ρολά μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Το θρυλικό κλαμπ του Βερολίνου, το οποίο στη σημερινή του μορφή λειτουργεί από το 2004, είναι το βασικό θέμα συζήτησης στο μουσικό κοινό μετά το σοκ που προκάλεσε η είδηση ότι κλείνει η δισκογραφική εταιρεία και το πρακτορείο κρατήσεων Ostgut Ton αυτό το μήνα.

Σύμφωνα με το Faze Magazine, αρκετοί ειδικοί έχουν επιβεβαιώσει έκτοτε το οριστικό κλείσιμό και του κλαμπ μέχρι το τέλος του 2022.

Αν και δεν έχει εμφανιστεί καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το κλαμπ, πηγές μέσα από την επιχείρηση λένε ότι αυτό θα είναι το τέλος. «Το Berghain κλείνει για πάντα! Tο οριστικό τέλος θα έρθει φέτος», δήλωσε ένας insider, ενώ ένας άλλος συνέχισε λέγοντας: «Ένας από τους ιδρυτές έχει ήδη πληρωθεί από τη πώληση και λέγεται ότι μένει στην εξοχή στο Βρανδεμβούργο».Τέλος, μια άλλη εσωτερική πηγή ανέφερε: «Οι υπόλοιποι απλώς "δεν έχουν πια όρεξη" και έχουν άλλα σχέδια ζωής στο μυαλό του».

Ενώ το κλαμπ μετατράπηκε σε γκαλερί τέχνης για την επίσημη επαναλειτουργία του μετά το Covid, φαίνεται ότι οι όποιες ελπίδες για τη συνέχιση του χώρου ως κλαμπ τέχνης ή μουσικής έχουν αρχίσει να εξανεμίζονται.

Το Berghain άνοιξε για πρώτη φορά με το όνομα Ostgut το 1998, αργότερα το 2004 άνοιξε ξανά από τους Michael Teufele και Norbert Thormann σε techno club. Το παγκοσμίου φήμης κλαμπ έχει μέχρι και σήμερα πάνω από 250 υπαλλήλους.