O Νίκος Χατζηνικολάου στο ImpacTalk: «Η τρέλα μου για τη δημοσιογραφία με κρατάει ζωντανό να συνεχίζω» (vid)

Newsroom
O Νίκος Χατζηνικολάου στο ImpacTalk: «Η τρέλα μου για τη δημοσιογραφία με κρατάει ζωντανό να συνεχίζω» (vid)
Ο Νίκος Χατζηνικολάου ανατρέχει στη μεγάλη περιπέτεια της δημοσιογραφίας, που ξεκίνησε γι’ αυτόν από τότε που θυμάται τον εαυτό του.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου μιλά στο ImpacTalk για τις απαιτήσεις, τις χαρές και τις προκλήσεις της καθημερινής τηλεοπτικής έκθεσης, για το τρακ του anchorman πριν από το σήμα, για το ρόλο της τηλεθέασης στη διαμόρφωση του δελτίου, για τη βαλλόμενη αξιοπιστία της ενημέρωσης, για τις δύσκολες στιγμές και για τους ανθρώπους, που του δίνουν γαλήνη.

Θυμάται επιτυχίες και λάθη και εξηγεί γιατί η τηλεόραση, που τόσο τον έχει χορτάσει, παραμένει γι’ αυτόν μια παρένθεση, που δεν θα του λείψει.

«Ο σκοπός δεν μπορεί να αγιάζει τα μέσα. Και ο μεγαλύτερος μύθος για τη δημοσιογραφία είναι ότι μπορεί να οδηγεί παντού. Όποιος εγκαταλείπει τη δημοσιογραφία για την πολιτική, συνήθως χρειάζεται σωσίβιο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ήξερε από πολύ μικρός ποιο δρόμο θα ακολουθήσει στη ζωή του. Χωρίς περαιτέρω ανάλυση, χωρίς γιατί. Του ήταν σαφές πως η δημοσιογραφία, έμελλε να συμβεί, ήταν στο αίμα του.

«Η τρέλα μου για τη δημοσιογραφία, με κρατάει ζωντανό να συνεχίζω», λέει και προσθέτει: «Τα παιδιά μου όμως αποτελούν τη μεγαλύτερη επιτυχία στη ζωή μου».

Δείτε ολόκληρο το LeadersTalk επεισόδιο