«Ντου» της ΕΛ.ΑΣ. σε κόντρες με 500 άτομα: Αρκετές προσαγωγές παρά την ειδοποίηση για… στρουμφοπαρέα

Newsroom
«Ντου» της ΕΛ.ΑΣ. σε κόντρες με 500 άτομα: Αρκετές προσαγωγές παρά την ειδοποίηση για… στρουμφοπαρέα
Οι νεαροί προέρχονταν από το Αγρίνιο, τον Πύργο, την Αμφιλοχία, από την Πάτρα, ενώ κατέφθασαν ακόμη και από την Καλαμάτα.

Αποτελούσε… κοινό μυστικό. Είχε υπάρξει και σχετική ειδοποίηση σε περίπτωση που «σκάσει η στρουμφοπαρέα», ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. τούς χάλασε τα σχέδια. Πάνω από 500 νεαροί είχαν μαζευτεί για κόντρες μηχανών και αυτοκινήτων το βράδυ της Κυριακής (16/11) στην Πάτρα, όμως η πληροφορία είχε φθάσει και στην Αστυνομία. Έστησε μεγάλη επιχείρηση και αντί για κόντρες, οι περισσότεροι έγιναν προσαγωγή.

Όπως αναφέρει το tempp24.gr οι νεαροί προέρχονταν από το Αγρίνιο, τον Πύργο, την Αμφιλοχία, από την Πάτρα, ενώ κατέφθασαν ακόμη και από την Καλαμάτα, με σκοπό να απολαύσουν το θέαμα των παράνομων αγώνων.

Οι αυτοσχέδιοι αγώνες όμως δεν έγιναν ποτέ καθώς το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ λειτούργησε άψογα, παρότι οι νεαροί ενημέρωναν στο ΤικΤοκ πως στην περίπτωση που είχαν ...στρουμφοπαρέα δηλαδή αστυνομικούς, θα μετακινούνταν στην περιοχή του Ρίου.

2

Αργά τη νύχτα της Κυριακής, ενώ οι εκατοντάδες νεαροί ετοιμάζονταν για τους αγώνες ταχύτητας, οι αστυνομικοί είχαν ακροβολιστεί σε διάφορα σημεία ενώ και διμοιρία των ΜΑΤ είχε λάβει καίρια θέση. Μόλις δόθηκε το σύνθημα από τους επικεφαλής ο νεαρόκοσμος περικυκλώθηκε από ένστολους και ξεκίνησαν οι έλεγχοι, με αποτέλεσμα να γίνουν και τέσσερις συλλήψεις.

Και τι δεν εντόπισαν οι αστυνομικοί από παραβάσεις:

  • 9 αφαιρέσεις διπλώματος οδήγησης
  • 11 παραβάσεις για έλλειψη σιγαστήρα
  • 3 για ζώνες ασφαλείας
  • 6 για κράνος
  • 7 για επίδειξη ικανότητας οδήγησης
  • 3 για ΚΤΕΟ
  • 18 ακινητοποιήσεις οχημάτων