H Razer αποκάλυψε τη δική της φορητή cloud gaming κονσόλα με όνομα Razer Edge (vid)

Παύλος Παπαπαύλου
H Razer αποκάλυψε τη δική της φορητή cloud gaming κονσόλα με όνομα Razer Edge (vid)
Έρχεται βασισμένη σε Android και σε δύο διαφορετικά μοντέλα.

Ήταν θέμα χρόνου να μπει η Razer πιο έντονα στο χώρο του gaming και έτσι στο πλαίσιο του RazerCon event της, αποκάλυψε την πρώτη της φορητή cloud gaming κονσόλα με την ονομασία Razer Edge.

Στο μπροστινό της τμήμα φέρει μια οθόνη AMOLED 6.8 ιντσών με 144Hz, ανάλυση Full HD+ (2400x1080 pixels) και προστασία με Gorilla Glass. Στο εσωτερικό βρίσκουμε έναν Snapdragon G3x Gen 1 Gaming, ο οποίος αποδίδει στις μετρήσεις τριπλάσια από τις τυπικές αντίστοιχες πλατφόρμες για φορητές συσκευές, όπως ο Snapdragon 720G.

H μπαταρία του έχει χωρητικότητα 5000mAh, ενώ η συσκευή φέρει ακόμη 8GB LPDDR5 RAM, 128GB αποθηκευτικού χώρου, μικρόφωνα και ηχεία, αλλά και μια κάμερα για να κάνετε livestream το παιχνίδι σας, αν το επιθυμείτε. Το D-Pad χαρακτηρίζεται από τον κατασκευαστή «υψηλής ακρίβειας», ενώ έχουμε ακόμη HyperSense haptic feedback, υποδοχή 3.5 για ακουστικά και βάρος λίγο πάνω από τα 400 γραμμάρια.

Σε επίπεδο λογισμικού, η κονσόλα χρησιμοποιεί το Android 12 και θα έχει προεγκατεστημένες εφαρμογές για τα Epic Games, Xbox Cloud Gaming, Nvidia GeForce, καθώς και δυνατότητα για πρόσβαση σε Steam Link, Moonlight και Parsec. Τέλος, ανακοινώθηκε και μια έκδοση με συνδεσιμότητα 5G, για την οποία θα μάθουμε τιμή και κυκλοφορία τις επόμενες εβδομάδες.

Η WiFi έκδοση της κονσόλας θα πωλείται στα 400 δολάρια και θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο, αρχικά στις ΗΠΑ.