Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός από την κακοκαιρία, σκηνές απόλυτου χάους, δεν χτύπησε το «112» (vids)

Newsroom
Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός από την κακοκαιρία, σκηνές απόλυτου χάους, δεν χτύπησε το «112» (vids)
Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, όπου ένας 50χρονος άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στην Κρήτη από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες που εκδηλώνονται από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (15/10) και δυστυχώς οι πρώτες πληροφορίες δεν είναι καλές, καθώς ένας άντρας 50 ετών έχει χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, όπου ένας άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα, σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου, που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου.

2

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες που έφτασαν στις Αρχές, κάτοικοι της περιοχής είδαν ακόμη έναν άνθρωπο να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια, ενώ υπάρχει ανεπιβεβαίωτη πληροφορία για ακόμη έναν άνθρωπο που δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Η ένταση του καιρικού φαινομένου είναι τέτοια που με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση ακόμα και σε κεντρικά σημεία της πόλης, λόγω έλλειψης ορατότητας. Επί ποδός βρίσκεται η πυροσβεστική, υπηρεσίες της περιφέρειας και των δήμων για την αντιμετώπιση πιθανών πλημμυρικών φαινομένων.

Όπως αναφέρει πιο ειδικά το Cretalive, λίγα λεπτά ισχυρής βροχής έφεραν το χάος στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, με τους δρόμους να πλημμυρίζουν, αλλά και εργαζόμενους σε καταστήματα να βλέπουν τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει και να καταφεύγουν σε πατάρια.

2

Στη γειτονική Λυγαριά προκλήθηκαν προβλήματα, με τους δρόμους να κλείνουν. Τρία αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στην παραλία, ενώ πολλά προβλήματα καταγράφονται και στην Εθνική Οδό, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, της Αχλάδας και του Φόδελε.

Πλημμυρικά φαινόμενα κατολισθήσεις και χείμαρροι πάνω στο ΒΟΑΚ δημιουργούν εκ των πραγμάτων διακοπή στην κυκλοφορία.

2

Στο Παλαιόκαστρο, λίγο μετά, φερτά υλικά, νερά και κομμάτια από βράχια έχουν πέσει στο οδόστρωμα.

2


* Φωτογραφίες & βίντεο: Αλέκος Οικονομάκης και Cretalive