Αυτή είναι η πόλη της Ελλάδας με τις περισσότερες βροχές

Αυτή είναι η πόλη της Ελλάδας με τις περισσότερες βροχές
Η βροχή είναι σχεδόν πολυτέλεια σε ορισμένα μέρη του κόσμου, την ώρα που σε άλλα βρέχει σχεδόν κάθε μέρα. Τι γίνεται όμως στην Ελλάδα;

To φθινόπωρο είναι η εποχή που έχει συνδεθεί με τις πρώτες βροχές. Κι αν σε κάποια μέρη του κόσμου βλέπουν τις σταγόνες με τα κιάλια, υπάρχουν άλλα σημεία στα οποία βρέχει σχεδόν κάθε μέρα. Η εταιρεία Budget Direct, λοιπόν, αποφάσισε να φτιάξει μια λίστα με τις πιο βροχερές πόλεις του κόσμου αναλύοντας τα δεδομένα της Climate Data.

Για να οργανώσουν την λίστα τους, ανέλυσαν 64.429 πόλεις στον κόσμο όπου πέφτει τουλάχιστον 1 χιλιοστό βροχής ή χιονιού. Έτσι, φάνηκε πως η πιο βροχερή πόλη της Γης είναι η Buenaventura στην Κολομβία, με μέσο όρο 258 (!) βροχερές ημέρες το χρόνο. Με άλλα λόγια βρέχει δύο στις τρεις μέρες.

....

Δες εδώ τον χάρτη σε μεγαλύτερη ανάλυση.

Στις πιο κάτω θέσεις και με μέσο όρο ετήσιων βροχοπτώσεων άνω των 200 ημερών, βρίσκονται αρκετές περιοχές της Νότιας Αμερικής, της Βόρειας Αμερικής και μεγάλο μέρος της Ασίας.

Η Ευρώπη απέχει πολύ από τα νούμερα των υπόλοιπων ηπείρων. Έχει ένα αρκετά ήπιο κλίμα που δεν θεωρείται ούτε πολύ υγρό ούτε πολύ ξηρό. Ωστόσο, σε περιοχές στα νοτιοανατολικά της γηραιάς ηπείρου υπάρχουν σημεία στα οποία οι κάτοικοι βλέπουν ελάχιστες σταγόνες βροχής, ενώ σε άλλες βρέχει για περισσότερες από 150 ημέρες.

....

Δες εδώ τον χάρτη σε μεγαλύτερη ανάλυση.

Τι γίνεται με την Ελλάδα όμως; Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας η πιο βροχή πόλη της χώρας μας είναι η Δράμα, με περίπου 97 ημέρες βροχής το χρόνο.