Ο Κώστας Σκρέκας «έδειξε» ότι πάμε κανονικά σε αλλαγή ώρας και φέτος

Newsroom
Ο Κώστας Σκρέκας «έδειξε» ότι πάμε κανονικά σε αλλαγή ώρας και φέτος
«Δεν φαίνεται να έχει επίπτωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας η αλλαγή ή μη της ώρας» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο Κώστας Σκρέκας.

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για την αλλαγή ώρα κι αν τελικά θα πάψουμε να γυρίζουμε τα ρολόγια μας. Αυτό το σενάριο μάλιστα έχει εμπλακεί και με την εξοικονόμηση ενέργειας και με το κατά πόσο θα βοηθούσε να αργεί να νυχτώνει, ώστε να ανάβουμε λιγότερο τα φώτα.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στον ΑΝΤ1 και με την απάντησή του «έδειξε» ότι και φέτος θα γίνει κανονικά η αλλαγή στα ρολόγια μας. Πότε; Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

«Τα έχουμε συζητήσει και σκεφτεί όλα. Έχουν γίνει και μελέτες και τώρα εκπονείται ακόμη μία. Aυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να έχει επίπτωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας η αλλαγή ή μη της ώρας» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο Κώστας Σκρέκας.

Για να ισχύσει η κατάργηση της αλλαγής ώρας, θα πρέπει να τροποποιηθεί η Οδηγία 2000/84 του 2001 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εξεδόθη στις 19/1/2001. Το άρθρο 6 αυτής της Οδηγίας αναφέρει ότι «θα πρέπει να παρακολουθείται η εφαρμογή της παρούσας οδηγίας με βάση έκθεση της Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή σχετικά με τον αντίκτυπο των θεσπιζόμενων διατάξεων σε όλους τους οικείους τομείς.

Η έκθεση αυτή πρέπει να βασίζεται στις πληροφορίες που θα κοινοποιήσουν τα κράτη-μέλη στην Επιτροπή σε εύθετο χρόνο, ώστε να καταστεί δυνατή η εμπρόθεσμη υποβολή της».