Καταγγελία: «Έστειλαν αστυνομικούς έξω από δημοτικό σχολείο στο Λόφο του Στρέφη»

Newsroom
Καταγγελία: «Έστειλαν αστυνομικούς έξω από δημοτικό σχολείο στο Λόφο του Στρέφη»
Σήμερα (5/10) το πρωί ο Σύλλογος γονέων του 36ου δημοτικού σχολείου Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση για να καταγγείλει περιστατικό που συνέβη χθες (4/10) στο γήπεδο του Στρέφη.

Μια γυναίκα καταγγέλλει μέσω των social media πως εστάλησαν αστυνομικοί έξω από δημοτικό σχολείο στα Εξάρχεια. Κάτι που, όπως υποστηρίζει, συνέβη μετά την καταγγελία για ξυλοδαρμό γονέα στου Στρέφη.

Συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης (5/10) ο Σύλλογος γονέων του 36ου δημοτικού σχολείου Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση για να καταγγείλει πως ξυλοκοπήθηκε ένας πατέρας που προσπάθησε να υπερασπιστεί κοπέλα που ήθελε με την παρέα της να περάσει από τον χώρο του γηπέδου και τους απαγορεύτηκε η διέλευση τη στιγμή που ήδη υπήρχε κόσμος μέσα.

Έχει οίδημα στο κεφάλι, μώλωπες στα χέρια, στο πρόσωπο και σ’ όλο του το σώμα, σύμφωνα με τους γονείς.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων:

«Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς των ΥΜΕΤ έπεσε γονιός του σχολείου μας ενώ βρισκόταν στο γήπεδο μπάσκετ του λόφου Στρέφη μαζί με τα παιδιά του. Ο Δ. ξυλοκοπήθηκε άγρια μπροστά στα παιδιά του όταν προσπάθησε να υπερασπιστεί κοπέλα που ήθελε με την παρέα της να περάσει από τον χώρο του γηπέδου και τους απαγορεύτηκε η διέλευση τη στιγμή που ήδη υπήρχε κόσμος μέσα.

Έχει οίδημα στο κεφάλι, μώλωπες στα χέρια, στο πρόσωπο και σ' όλο του το σώμα, ενώ δέχτηκε και φυσουνιά χημικών στο πρόσωπο. Σαν να μην έφτανε όλο αυτό συνελήφθη και κρατείται στη Γ.Α.Δ.Α. με κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, βία κατά υπαλλήλου κι απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης».

Όπως ενημερώνει ο Σύλλογος σήμερα Τετάρτη, 6/10, στις 12 το μεσημέρι ο συλληφθείς περνάει αυτόφωρο.

Η καταγγελία για την αστυνομία έξω από το σχολείο

Σύμφωνα με την καταγγελία της προέδρου του συλλόγου γονέων, το μεσημέρι της Τετάρτης (5/10) άνδρες της αστυνομίας ήταν έξω από το δημοτικό.

Η πρόεδρος του συλλόγου μίλησε και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» τονίζοντας πως η διευθύντρια του σχολείου βγήκε έξω και ζήτησε από τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν.

«Τα παιδιά βιώνουν τη βία της αστυνομίας καθημερινά σε διάφορες μορφές, σήμερα ΜΑΤ είχαν κλείσει την έξοδο του σχολείου και όταν η διευθύντρια τους κάλεσε να αποχωρήσουν, της απάντησαν προκλητικά ότι είναι ελεύθερος χώρος», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «το μήνυμα που στέλνουμε είναι πως εμείς θα μείνουμε στα Εξάρχεια, τα παιδιά μας στα σχολεία, τις πλατείες και τον λόφο. Δεν θα μας διώξουν».

Η ανάρτησή της

«Ποιος είναι αυτός που δίνει εντολές ένστολοι με όπλα να βρίσκονται στην είσοδο ενός δημοτικού σχολείου την ώρα που βγαίνουν τα παιδιά με τους γονείς; Ποιος είναι αυτός που θέλει να μας φέρει αντιμέτωπους/ες με αυτήν την κατάσταση; Ποιος είναι αυτός που στοχοποιεί ένα σχολείο; Φύγετε από εδώ. Εσείς και οι φρουροί σας».