Πιλότος της ΕΛ.ΑΣ. αν και έχει κριθεί ψυχολογικά ακατάλληλος συνεχίζει να «πετάει»

Newsroom
Πιλότος της ΕΛ.ΑΣ. αν και έχει κριθεί ψυχολογικά ακατάλληλος συνεχίζει να «πετάει»
Ο πιλότος απομακρύνθηκε και στη συνέχεια επανήλθε μετά από επίκληση μη εξειδικευμένων ιατρών.

Μία τρομερή αποκάλυψη έκανε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, στην εκπομπή Live News στο Mega για πιλότο ελικοπτέρου της ελληνικής αστυνομίας.

Σύμφωνα λοιπόν με τον αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», ο εν λόγω πιλότος συνεχίζει και «πετάει» παρά τη διάγνωση σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων.

Όπως σημείωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο εν λόγω πιλότος φέρεται να έχει μικρή εμπειρία, αλλά όχι ακατάλληλη, για να πιλοτάρει ελικόπτερο, ωστόσο έχει διαπιστωθεί από αρμόδιες επιτροπές πως έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που του απαγορεύουν να πιλοτάρει.

Ο σχετικός έλεγχος από τις επιτροπές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε γίνει μετά από το τραγικό συμβάν της πτήσης 9525 της Germanwings το 2015, που εκτελούσε το δρομολόγιο ΒαρκελώνηΝτίσελντορφ και έριξε σκόπιμα ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Αντρέας Λούμπιτς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πιλότος απομακρύνθηκε και στη συνέχεια επανήλθε μετά από επίκληση μη εξειδικευμένων ιατρών. Παράλληλα, πολλά είναι τα ερωτηματικά γύρω από την έξτρα εκπαίδευση που του προσέφερε μία ιδιωτική εταιρία.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση είχε προκαλέσει νέα αναστάτωση, διότι είχαν χρησιμοποιηθεί τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς να ενημερωθεί η αρμόδια εταιρία που τα συντηρούσε.