Ο Μητσοτάκης τα είπε με Μπάιντεν, ούτε βλέμμα με τον Ερντογάν

Newsroom
Ο Μητσοτάκης τα είπε με Μπάιντεν, ούτε βλέμμα με τον Ερντογάν
Συνομιλία με τον Τζο Μπάιντεν είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη δεξίωση που παρέθεσε ο αμερικανός πρόεδρος σε ηγέτες που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόβσκι - Μητσοτάκη παραβρέθηκε σε δεξίωση που παρέθεσε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προς τιμή των ηγετών που συμμετέχουν στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εγκάρδια συνομιλία με τον αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος θυμήθηκε λεπτομέρειες της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.

Ο Πρωθυπουργός είχε επίσης συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ενεργειακή κρίση, καθώς οι δυο ηγέτες μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες. Αναφέρθηκαν επίσης στην πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μισέλ στη Σαουδική Αραβία τη 13η Σεπτεμβρίου.

Συνύπαρξη με Ερντογάν

Στον ίδιο χώρο βρισκόταν και ο Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο υπήρχε ένα ψυχρό κλίμα από την ελληνική πλευρά, μετά και την ομιλία του Τούρκου προέδρου στον ΟΗΕ.

Είναι χαρακτηριστικό πως όπως περιγράφουν διπλωματικές πηγές σε ελληνικά ΜΜΕ, όταν ο ένας πήγαινε σε ένα μέρος της αίθουσας, αν ο άλλος ήταν σε κοντινή απόσταση, αμέσως απομακρυνόταν.