Απίθανο: Έφηβη στις ΗΠΑ έχει δερματική αλλεργία στο νερό- «Καίγομαι ακόμα κι όταν κλαίω ή ιδρώνω»

Newsroom
Απίθανο: Έφηβη στις ΗΠΑ έχει δερματική αλλεργία στο νερό- «Καίγομαι ακόμα κι όταν κλαίω ή ιδρώνω»
«Μερικές φορές, νιώθω σαν κάποιος να ρίχνει βενζίνη στο σώμα μου και να μου βάζει φωτιά και με καίει» εξήγησε η Σάντι από το Μιζούρι.

Μία σπάνια αλλεργία ταλαιπωρεί την Σάντι Τέσμερ από το Μιζούρι, καθώς η μόλις 14 ετών κοπέλα διαγνώστηκε με υδατογενή κνίδωση, η οποία προκαλεί στο δέρμα κόκκινα στίγματα και φαγούρα αν εκτεθεί σε νερό.

Με λίγα λόγια και απλά, έχει ερεθισμούς όταν έρθει σε επαφή το δέρμα της με νερό: «Παθαίνω πάντα αλλεργία όταν κάνω ντους ή πλένω τα χέρια μου, ή ακόμα και όταν κλαίω ή ιδρώνω», είπε στην Independent και συμπλήρωσε: «Πονάει τόσο πολύ που αρχίζω να κλαίω και αυτό το κάνει χειρότερο, επειδή είμαι αλλεργική στα ίδια μου τα δάκρυα, κάτι που με αγχώνει».

Όλο αυτό το ανακάλυψε πριν τέσσερις μήνες περίπου όταν βγήκε από το ντους και ήταν κατακόκκινη και ένιωθε να καίγεται το δέρμα της. Η μητέρα της, της είπε πως μάλλον το νερό ήταν καυτό και μάλιστα της έκανε πλάκα πως είναι… αλλεργική στο πλύσιμο, αλλά να που όντως είναι αλλεργική σε κάτι πολύ σπάνιο. Σε κάτι που δίνει ζωή.

2

«Μερικές φορές, νιώθω σαν κάποιος να ρίχνει βενζίνη στο σώμα μου και να μου βάζει φωτιά και με καίει», εξηγεί: «Προσπαθώ να αποφεύγω να ρίχνω νερό στο πρόσωπο ή στο λαιμό μου γιατί δεν θέλω να πάθω αναφυλακτικό σοκ. Είναι τρομακτικό».

Η σπάνια αυτή πάθηση λέγεται ότι επηρεάζει περίπου 50 έως 100 άτομα στον κόσμο. Η Σάντι είχε αυτό το αλλεργικό από το 2021 ωστόσο άργησε να το ανακαλύψει. Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε για να γίνει η σωστή διάγνωση.

«Αν κάποιος μου έλεγε ότι υπάρχει αυτό, θα πίστευα ότι έλεγε ψέματα», αναφέρει και εξηγεί τις προεκτάσεις που έχει όλο αυτό ακόμα και στην ψυχική της υγεία: «Ανησυχούσα για πράγματα που θα μπορούσα να κάνω στη ζωή μου, όπως η καριέρα μου ή ακόμα και το σχολείο.

2

Είχα κατάθλιψη για μερικούς μήνες εξαιτίας της πάθησης και αναστατώνομαι πολύ όταν με ρωτούν αν θέλω να πάω στην παραλία. Συνέχεια σκέφτομαι ότι η ζωή μου έχει τελειώσει. Ήθελα να είμαι στο στρατό όλη μου τη ζωή και ανακάλυψα ότι δεν μπορώ να το κάνω πια, επειδή δεν μπορώ να γυμναστώ (λόγω της εφίδρωσης), κάτι που με διέλυσε».

Παρά τον πόνο, μπορεί να καταναλώνει υγρά, αρκεί να χρησιμοποιεί καλαμάκι ώστε το νερό να μην αγγίζει το δέρμα της.