Πρόβλημα με την αποτέφρωση της Μάρθας Καραγιάννη: Ο Αρχές δεν επιτρέπουν να προχωρήσει η διαδικασία (vid)

Newsroom
Πρόβλημα με την αποτέφρωση της Μάρθας Καραγιάννη: Ο Αρχές δεν επιτρέπουν να προχωρήσει η διαδικασία (vid)
Η σπουδαία ηθοποιός δεν επιθυμούσε να ταφεί, αλλά να αποτεφρωθεί.

Σε άσχημη κατάσταση βρίσκονται οι στενοί της φίλοι της Μάρθας Καραγιάννη, η Ντόρα Δούμα και ο Δημήτρης Σούρας για τα όσα συμβαίνουν με τον θάνατο της ηθοποιού. Κι αυτό διότι δεν μπορούν να προχωρήσουν τη διαδικασία αποτέφρωσης, όπως επιθυμούσε η ίδια.

Σύμφωνα με τον κ.Σούρα η αγαπημένη ηθοποιός του είχε αφήσει ένα χαρτί, με τον οποίο εξέφραζε την επιθυμία της να μην ταφεί αλλά να αποτεφρωθεί. Ωστόσο, το συγκεκριμένο χαρτί δεν έγινε δεκτό από το ληξιαρχείο, καθώς βάσει νόμου αν δεν υπογραφεί από συγγενή πρώτου ή δευτέρου βαθμού, δεν ισχύει. «Η Μάρθα δεν έχει κανέναν συγγενή, ο μόνος άνθρωπος δίπλα της ήταν η Ντόρα Δούμα», είπε ο κ.Σούρας.

Την ίδια ώρα στην εκπομπή παρενέβη και η Ντόρα Δούμα, η οποία σε κακή ψυχολογική κατάσταση και κλαίγοντας, είπε: «Πρέπει να σεβαστούν την επιθυμία της! Δεν μπορώ να μην πραγματοποιήσω την τελευταία επιθυμία της Μάρθας».

Στην εκπομπή παρενέβη λίγο αργότερο ο πρόεδρος του αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας, Αντώνης Αλακιώτης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται από την ανιψιά της Μάρθας Καραγιάννη και όχι από την φίλη της, Ντόρα Δούμα. Ο πρόεδρος του αποτεφρωτηρίου πρόσθεσε ότι εφόσον υπογράψει η ανιψιά της Μάρθας Καραγιάννη, τότε θα προχωρήσει η διαδικασία αποτέφρωσης.