Η εταιρεία του Zoom ετοιμάζει νέες εφαρμογές για mail και ημερολόγιο

Παύλος Παπαπαύλου
Η εταιρεία του Zoom ετοιμάζει νέες εφαρμογές για mail και ημερολόγιο
Μετά την τεράστια επιτυχία της εφαρμογής επικοινωνίας και συναντήσεων.

Η περίοδος των lockdowns πέρασε για τις εταιρείες αρκετά δύσκολα και οι περισσότεροι βρήκαν νέους τρόπους επικοινωνίας και online συναντήσεων μέσα από νέες πλατφόρμες.

Το Zoom ήταν ένας από τους μεγάλους κερδισμένους και έτσι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της ιστοσελίδας The Information, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ετοιμάζει εδώ και αρκετούς μήνες δύο νέες προτάσεις.

Η πρώτη αφορά ένα νέο πρόγραμμα διαχείρισης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (στη λογική του Gmail) και η δεύτερη ένα πρόγραμμα διαχείρισης ηλεκτρονικού ημερολογίου.

Οι κωδικές τους ονομασίες είναι προς το παρόν Zmail και Zcal και ίσως έχουμε τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις μέσα στον Νοέμβριο.

Ο λόγος που γίνεται μια τέτοια προσπάθεια είναι επειδή τα έσοδα μετά την εποχή των lockdowns άρχισαν να πέφτουν και η εταιρεία αναζητά νέους τρόπους να επανέλθει σε υψηλότερα επίπεδα και να ανεβάσει ξανά και την τιμή της μετοχής της.

Σε αυτό το πεδίο, βέβαια, έχει να αντιμετωπίσει αρκετές εταιρείες-κολοσσούς της τεχνολογίας, όπως η Google και η Microsoft, που έχουν ήδη τεράστιες βάσεις χρηστών.