Θαυμαστής του βασιλιά βούτηξε μέσα στην αυτοκινητοπομπή για μια φωτογραφία: «Τυχερός που δεν τον πυροβόλησαν στο κεφάλι» (vid)

Newsroom
Θαυμαστής του βασιλιά βούτηξε μέσα στην αυτοκινητοπομπή για μια φωτογραφία: «Τυχερός που δεν τον πυροβόλησαν στο κεφάλι» (vid)
Το όλο σκηνικό καταγράφηκε σε ζωντανή μετάδοση του Sky News.

Ο θαυμασμός και η… τρέλα, κάποιες φορές ξεπερνάει τα όρια! Όπως έκανε ένας θαυμαστής της βασιλικής οικογένειας και ειδικότερα του νέου βασιλιά, που διακινδύνευσε σοβαρά. Ο τρελός fan έτρεξε, όταν είδε την αυτοκινητοπομπή του βασιλιά Καρόλου Γ ' και πήδηξε ανάμεσα στα αυτοκίνητα και τη Rolls Royce που μετέφερε τον βασιλιά. Όλα αυτά για… μια φωτογραφία.

Το όλο σκηνικό καταγράφηκε σε ζωντανή μετάδοση του Sky News κοντά στη διασταύρωση του Savoy Circus, στο East Acton του Λονδίνου. Ο άντρας, που πολλοί πίστεψαν αρχικά πως ήταν οπλισμένος, κυνήγησε για 100 μέτρα την πομπή που πήγαινε από το Γουέστμινστερ προς τη RAF Northolt. Διέσχισε δύο λωρίδες κυκλοφορίας και βγήκε μπροστά από την πομπή θέλοντας να τραβήξει φωτογραφία τον βασιλιά.

Η ασφάλεια αμέσως πήδηξε έξω από τα οχήματα που συνόδευαν τον βασιλιά για να απομακρύνουν τον θαυμαστή.

Ο Phil Campion, ένας συνταξιούχος λοχίας στο 22 SAS, είπε χαρακτηριστικά ότι ο απερίσκεπτος φωτογράφος απείχε «χιλιοστά του δευτερολέπτου πριν από τον θάνατο».

2

Μιλώντας αποκλειστικά στο MailOnline, ο Phil, ο οποίος υπηρέτησε ως αξιωματικός υψηλής προστασίας στο Αφγανιστάν υπερασπιζόμενος τους ευρωπαίους πρεσβευτές από τους τρομοκράτες, είπε: «Αυτός ο τύπος είναι εξαιρετικά τυχερός που δεν τον στρίμωξαν και δεν τον πυροβόλησαν στο κεφάλι.

Οι αξιωματικοί στενής προστασίας δεν έχουν πολύ χρόνο για να καταλάβουν εάν οι άνθρωποι αποτελούν απειλή ή όχι... Θα μπορούσε να ήταν χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά από τον θάνατο. Θα ήταν 50-50 στην καλύτερη περίπτωση είτε ζούσε είτε πέθαινε».