Απαράδεκτη σεξιστική δήλωση από τον Μητροπολίτη Κοζάνης: «Σήμερα οι κοπέλες κυκλοφορούν ημίγυμνες» (vid)

Newsroom
Απαράδεκτη σεξιστική δήλωση από τον Μητροπολίτη Κοζάνης: «Σήμερα οι κοπέλες κυκλοφορούν ημίγυμνες» (vid)
Υποστήριξε πως οι κοπέλες πήγαιναν στα χωράφια για δουλειά και ένας «παλιάνθρωπος» τις βίαζε, αλλά τώρα «κυκλοφορούν ημίγυμνες στις πόλεις», είπε αναφερόμενος στους βιασμούς.

To πρωί της Πέμπτης (8/9), σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου, αναγνώστηκε σε όλους τους ιερούς ναούς της χώρας, η εγκύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά των αμβλώσεων.

Ωστόσο ο Μητροπολίτης Κοζάνης μετά την ανάγνωση της ανακοίνωσης, υποστήριξε πως «οι κοπέλες πήγαιναν στα χωράφια, στα περιβόλια για δουλειά και κάποιος παλιάνθρωπος τις βίαζε. Τότε δεν άντεχε η κοινωνία να χαθεί η τιμή και η παρθενία μιας κοπέλας, γιατί βάδιζε σε αρχές, στη δημόσια αιδώ και στα χρηστά ήθη, σε εκείνα που διαμορφώθηκαν στον αστικό κώδικα του Φεβρουαρίου του 1952…αλλά σιγά-σιγά ήρθαμε μετά εμείς και τα σβήσαμε όλα αυτά. Επιτρεπόταν να βγαίνει ο άλλος ή η άλλη γυμνός ή ημίγυμνη και να πηγαίνει μέσα σε κατοικήσιμες περιοχές; Kαι σήμερα γυρίζουν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγόνες σας, δεν ξέρω τι, μέσα στην πόλη ημίγυμνα 13 και 14 ετών. Τα ήλεγξα αυτά, όταν κατέβαινα να λειτουργήσω στον καθεδρικό ναό και είδα κάποια κοριτσάκια 14 χρονών στο δρόμο μεθυσμένα...».

Από τον ιερό ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «διαπράττονται εκατομμύρια φόνοι παιδιών ανυπεράσπιστων μέσα στη μήτρα της μάνας τους», σύμφωνα με το kozanimedia.gr.

Αναφέρθηκε στις εκτρώσεις με τους φόνους, τις κακοποιήσεις και τις ληστείες και διερωτήθηκε «εάν αυτός είναι πολιτισμός», ενώ ανέφερε πως «Η εκκλησία σέβεται την επιστήμη, αλλά μέχρι εκεί που προσφέρει στον άνθρωπο».

Ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης επιτέθηκε στη σημερινή νεολαία για το ντύσιμο και τη συμπεριφορά της, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «σήμερα γυρίζει στους δρόμους», ενώ αναφέρθηκε στο ρόλο των καναλιών και του χρήματος.

Δείτε το βίντεο από την αρχή και ειδικά μέχρι το 12ο λεπτό.