Επίσημο το Huawei Mate 50 με σημαντικές καινοτομίες (vid)

Παύλος Παπαπαύλου
Επίσημο το Huawei Mate 50 με σημαντικές καινοτομίες (vid)
H Huawei συνεχίζει να επενδύει στο χώρο των smartphones, κάνοντας κι άλλα βήματα προς τα μπροστά.

Η Huawei αποκάλυψε επίσημα τα νέα της smartphones στη σειρά Huawei Mate 50. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν 3 διαφορετικές εκδόσεις του νέου τηλεφώνου: η απλή (Huawei Mate 50), το Huawei Mate 50 Pro, αλλά και μια ειδική έκδοση με την ονομασία Huawei Mate 50 RS Porsche Edition.

Και στις 3 συσκευές θα υπάρχει ο Snapdragon 8+ Gen 1 (χωρίς υποστήριξη 5G, προφανώς). Στην Pro έκδοση θα υπάρχει επιλογή για έως και 512GB αποθηκευτικού χώρου (με δυνατότητα επέκτασης έως και κατά 256GB με σχετική κάρτα μνήμης).

Το εν λόγω μοντέλο είναι ο βασικός πρωταγωνιστής και διαθέτει οθόνη OLED 6.74 ιντσών με 120Hz refresh rateκαι ανάλυση 1212x2626 pixels. Η κεντρική του κάμερα έχει αισθητήρα 50MP με οπτικό σταθεροποιητική και μεταβλητό διάφραγμα, η ultrawide κάμερα έχει αισθητήρα 13MP και η telephoto camera έχει αισθητήρα 64MP.

Στο μπροστινό μέρος υπάρχει μια 13MP selfie κάμερα με αισθητήρα 3D ToF και υποστήριξη για εξελιγμένο ξεκλείδωμα με τη σάρωση του προσώπου. Το μεσαίο (και βασικό) μοντέλο της νέας σειράς έχει μπαταρία 4700mAh με υποστήριξη για φόρτιση στα 66W με καλώδιο ή στα 50W ανέπαφα και ένα εξελιγμένο σύστημα saving mode θα μπορεί να το κρατάει σε standby mode έως και 3 ώρες με 1% μπαταρία!

Στα διαθέσιμα χρώματα έχουμε μπλε, πορτοκαλί, ασημί, μαύρο και μοβ, ενώ στο πιο ακριβό μοντέλο τα χρώματα περιορίζονται στα μπλε και μοβ.

Η Huawei ενίσχυσε τις συσκευές με της με το πρωτόκολλο Beidou Satellite Message 3, κάτι που σημαίνει πως μπορούν να συνδεθούν με δορυφόρους και να στείλουν γραπτά μηνύματα ακόμη και από σημεία που δεν υπάρχει κάλυψη δικτύου κινητής.