Γιατί τον τελευταίο καιρό το Instagram μοιάζει υπερβολικά με το TikTok

Γιατί τον τελευταίο καιρό το Instagram μοιάζει υπερβολικά με το TikTok
Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει και εσύ την παρουσία όλο και περισσότερων βίντεο στο feed σου. Tίποτα δεν είναι τυχαίο.

Το Instagram αλλάζει. Σιγά σιγά μεταμορφώνεται σε TikTok το τελευταίο διάστημα, με εκατομμύρια χρήστες που χρησιμοποίησαν λίγο ή πολύ το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αυτό το μήνα, να παρατηρούν πως η ροή τους ήταν διαφορετική. Κι αυτό γιατί έχει γεμίσει πλέον με Reels.

Τα Reels είναι ουσιαστικά η ονομασία που αποφάσισε να δώσει το Instagram στα βίντεο μικρής διάρκειας που θυμίζουν πολύ αυτά του TikTok. Παράλληλα, όμως «πειράχτηκε» και ο αλγόριθμος της πλατφόρμας, η οποία πλέον σου εμφανίζει Reels και ατόμων που δεν ακολουθείς, όπως ακριβώς κάνει επιτυχημένα ο ανταγωνιστής της.

...

Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες έγινε viral στο Instagram μία φωτογραφία η οποία έγραφε «κάνε το Instagram όπως ήταν», μαζεύοντας περισσότερα από 2 εκατομμύρια likes. Eδώ και καιρό πάντως ο Mark Zuckerberg προσπαθούσε να βρει έναν τρόπο να «χτυπήσει» το TikTok. Αντίστοιχο «πρόβλημα» είχε και με το WhatsApp, αλλά σε εκείνη την περίπτωση κατάφερε να το αγοράσει και να ξεμπερδέψει.

Τώρα με το TikTok τα πράγματα δεν ήταν το ίδιο απλά. Έτσι, αφού δεν μπορούσε να το νικήσει, αποφάσισε να του μοιάζει, μετατρέποντας το Instagram σε TikTok μέσω των Reels. Βέβαια, φαίνεται πως για την ώρα το κοινό της πλατφόρμας δεν αντιμετωπίζει θετικά την προσπάθεια μεταμόρφωσης του Instagram. Δέχθηκε με χαρά τα Instagram Stories, αλλά προτιμά το feed της πλατφόρμας να αποτελείται κατά κύριο λόγο από φωτογραφίες.

Όποιος θέλει να δει βίντεο, μπορεί κάλλιστα να πάει στο TikTok.