Συγκλονίζει ο ψαροντουφεκάς που βρήκε την 6χρονη: «Ήταν φουλ φαγωμένη, φορούσε ρούχα, όχι μαγιό» (vid)

Newsroom
Συγκλονίζει ο ψαροντουφεκάς που βρήκε την 6χρονη: «Ήταν φουλ φαγωμένη, φορούσε ρούχα, όχι μαγιό» (vid)
Σοκαρισμένος ο ψαροντουφεκάς που βρήκε την μικρή Αμέλια, περιγράφει πως την βρήκε αλλά και τι ακολούθησε.

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη με την απώλεια του 6χρονου κοριτσιού στην Κόρινθο, την ώρα που έκανε μπάνιο με τον πατέρα της. Ο 42χρονος άνδρας κατέθεσε πως ενώ έκαναν μπάνιο μαζί, γλίστρησε από το σωσίβιο και την παρέσυρε η θάλασσα, τονίζοντας πως δεν την βούτηξε για να την σώσει επειδή έχει άσθμα.

Το μικρό κορίτσι το βρήκε ένας ψαροντουφεκάς, ο οποίος μίλησε στo Star για τη στιγμή που εντόπισε τυχαία το κορίτσι, αλλά και τα όσα ακολούθησαν.

«Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού, είχε κύμα. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν 1-2 μέτρα. Κολύμπαγα από κάτω, έκανα ψαροντούφεκο και κοιτάω πάνω: κουνιόντουσαν κάτι χέρια, κάτι πόδια. Μπα, λέω, δεν μπορεί, ιδέα μου είναι. Κάτω ακριβώς από τον πάτο της βάρκας. Αυτή η συγκεκριμένη βάρκα ήταν ίσια από κάτω, δεν ήταν καμπυλωτή», είπε ο Ηλίας Μπούνας.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Κοιτάω καλά, βλέπω άνθρωπο. Κάνω έτσι βλέπω ότι είναι παιδί. Φωνάζω τη γυναίκα μου, βγαίνω έξω από το νερό, το κεφάλι, φωνάζω: "Φανή, Φανή, πάρε την αστυνομία, το λιμενικό, πέθανε παιδί". Το βουτάω από το χέρι, το βγάζω έξω, το τραβάω. Με το που το ακουμπάω στα χαλίκια, ξεκίνησε το παιδί έβγαζε νερό και αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό, έβγαζε φαγητά. Το παιδί ήταν φουλ φαγωμένο».

Μάλιστα, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η περιγραφή των όσων φορούσε το κορίτσι. «Δύο πέδιλα φορούσε, όχι παραλίας, πέδιλα που πας βόλτα. Ένα σορτσάκι και μία μπλούζα ραντάκι, πώς το λένε αμάνικο, μπλούζα. Δεν φόραγε, ούτε κάτω ούτε πάνω μαγιό. Όταν εγώ βρήκα το παιδί, ήτανε γύρω στα 10-15 μέτρα μέσα η βάρκα από την ακτή, από την αμμουδιά. Το βάθος του νερού ήταν γύρω στα 6-7 μέτρα κάτω. Δεν ήταν κανείς στην παραλία, ήμουνα μόνο εγώ, η γυναίκα μου, ένας άλλος γείτονας, που είχε κάτσει για λίγο και έφυγε, ο οποίος είχε δώσει κι αυτός κατάθεση».

Το σοκ και για τον ίδιο ήταν τόσο μεγάλο, που -όπως είπε στο Star- σκέφτεται να πουλήσει το ψαροντούφεκο και τα βατραχοπέδιλα γιατί φοβάται να μπει στο νερό μήπως και δει καμιά σκιά, "κανένα παιδί να πνίγεται"…