Αυστραλός χτυπήθηκε από κεραυνό και τώρα, όπως λέει, μπορεί να προβλέψει τις καταιγίδες

Newsroom
Αυστραλός χτυπήθηκε από κεραυνό και τώρα, όπως λέει, μπορεί να προβλέψει τις καταιγίδες
«Για μερικά χρόνια μετά το χτύπημα, το δεξί μου χέρι – από όπου πέρασε ο κεραυνός – μυρμήγκιαζε και άρχιζε να πονάει πριν ξεσπάσει μια καταιγίδα», εξιστορεί ο άτυχος Green.

Ένας άντρας από το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας λέει ότι βρίσκεται πλέον σε θέση να προβλέψει πότε έρχεται μια καταιγίδα. Την αίσθηση αυτή μάλιστα την απέκτησε αφού χτυπήθηκε από κεραυνό.

Ο Kristoffer Green είναι 31 ετών. Μια μέρα έφευγε από το ιατρικό κέντρο στο Κουίνσλαντ, όπου είχε πάει την κόρη του μετά από τσίμπημα σφήκας. Είχε ξεσπάσει καταιγίδα και αυτός κρατούσε μια ομπρέλα πάνω από τη σύζυγό του καθώς εκείνη τοποθέτησε το παιδί τους στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, όταν ξαφνικά ένας κεραυνός χτύπησε στο πάνω μέρος της ομπρέλας και διαπέρασε το σώμα του.

2

«Η ομπρέλα έχει ξύλινη λαβή, αλλά η άκρη του δεξιού μου δείκτη ακουμπούσε στο μεταλλικό κοντάρι στο κέντρο», είπε στο 9 News ο άτυχος άντρας: «Ήταν ένα εκτυφλωτικό φως και μετά έσβησα. Η γυναίκα μου είπε ότι απλά κατέρρευσα».

Ευτυχώς, καθώς βρίσκονταν ήδη έξω στο ιατρικό κέντρο, η σύζυγος του έτρεξε για να καλέσει βοήθεια. Όταν ο Green ξύπνησε στο κρεβάτι του νοσοκομείου, δεν είχε ιδέα πού βρισκόταν ή τι είχε συμβεί. Είπε ότι η καρδιά του έτρεχε «ένα εκατομμύριο μίλια την ώρα» και μεταφέρθηκε σε ένα κοντινό νοσοκομείο πριν πάει σπίτι την επόμενη μέρα.

Για μέρες μετά όμως, ο Green έλεγε ότι το δεξί του χέρι δεν σταματούσε να μυρμηγκιάζει, ενώ γινόταν εξαιρετικά ανήσυχος όποτε ξεσπούσε μια καταιγίδα. Το πιο περίεργο από όλα όμως είναι πως από τότε ήταν σε θέση να προβλέψει πότε θα χτυπούσε καταιγίδα.

2

«Για μερικά χρόνια μετά το χτύπημα, το δεξί μου χέρι – από όπου πέρασε ο κεραυνός – μυρμήγκιαζε και άρχιζε να πονάει πριν ξεσπάσει μια καταιγίδα», είπε ο Green και συνέχισε: «Πολλές φορές λέω στη γυναίκα μου, “έρχεται καταιγίδα” και σίγουρα, λίγες ώρες μετά, θα έρθει μια καταιγίδα».

Κάθε χρόνο σημειώνονται έως και 1.400.000.000 κεραυνοί σε όλο τον κόσμο. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 44 χτυπήματα το δευτερόλεπτο. Ένας στους 12.000 ανθρώπους είναι πιθανό να χτυπηθεί από κεραυνό και από τους 500 ανθρώπους που θα χτυπηθούν, το 90% επιβιώνει.