Η χαμηλότερη ever προσγείωση αεροπλάνου έγινε (που αλλού;) στη Σκιάθο: Σήκωνες το χέρι και άγγιζες το αεροσκάφος (vid)

Newsroom
Η χαμηλότερη ever προσγείωση αεροπλάνου έγινε (που αλλού;) στη Σκιάθο: Σήκωνες το χέρι και άγγιζες το αεροσκάφος (vid)
Πολλά τα viral video από το αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» της Σκιάθου και πλέον… διεθνή, καθώς καταφέραμε να μας «παίζουν» τα ειδησεογραφικά Μέσα του εξωτερικού.

Παρά τις σημάνσεις να μην κάθεται πλησίον ο κόσμος, εν τούτοις Έλληνες και ξένοι τουρίστες μαζεύονται κάθε μέρα στην παραλία που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο αεροδρόμιο του νησιού. Οι περισσότεροι προφανώς για να νιώσουν την ορμή από την τουρμπίνα του αεροπλάνου και να δουν αν θα τους πετάξει μέσα στη θάλασσα.

Κάποιοι βέβαια βίωσαν μία σπάνια εμπειρία. Αποτέλεσαν μέρος της «πιο χαμηλής προσγείωσης που έχει υπάρξει ποτέ… παγκοσμίως. Τολμούμε να πούμε παγκοσμίως. Όπως θα δείτε στο βίντεο, το αεροσκάφος, Airbus και όχι ελικοφόρο, βρίσκεται ελάχιστα μέτρα πάνω από το έδαφος, με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι από κάτω που κινηματογραφούσαν την προσγείωση με τα κινητά τους, να αναγκαστούν να σκύψουν και να φύγουν από κάτω.

2

Το Airbus A321neo της ουγγρικής«Wizz Air», μία από τις εταιρείες χαμηλού κόστους, είναι τόσο κοντά στο έδαφος, που αν ένας από τους παρευρισκόμενους σήκωνε (θεωρητικά πάντα) το χέρι του, θα μπορούσε να αγγίξει το αεροσκάφος.

2

Ένας άλλος σχολιαστής του Youtube εξήγησε πως οι πιλότοι προσπαθούν μερικές φορές να σταματήσουν τα αεροπλάνα τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, καθώς λόγω της « υψηλής θερμοκρασίας και του πολύ σύντομου διαδρόμου, τους αναγκάζει σε μια «βαθιά» προσγείωση για να μεγιστοποιήσουν τον διαθέσιμο διάδρομο για να σταματήσουν.

2

Κάποιοι είπαν βέβαια πως ο κυβερνήτης ήθελε να κάνει απλά μια επίδειξη, γνωρίζοντας ότι από κάτω είναι το πλήθος μαζεμένο για να καταγράψει τις στιγμές, ωστόσο ένας χρήστης απάντησε σε αυτό: «Πριν βιαστούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα αυτό, ας πούμε απλώς ότι δεν ξέρουμε γιατί το αεροπλάνο κατέληξε να πετάει τόσο τρομακτικά χαμηλά σε μια αρκετά συνηθισμένη προσέγγιση. Αμφιβάλλω ότι ήταν επίδειξη».