Αμίλητος στις ερωτήσεις ο 21χρονος: Ομολόγησε προφορικά τον φόνο της Νικολέτας (vid)

Newsroom
Αμίλητος στις ερωτήσεις ο 21χρονος: Ομολόγησε προφορικά τον φόνο της Νικολέτας (vid)
Ο 21χρονος παραδέχθηκε πως αυτός είναι που δολοφόνησε την 17χρονη Νικολέτα, μέσα στο δωμάτιό της.

Αυτό που όλοι είχαν καταλάβει για την υπόθεση της δολοφονίας της 17χρονης στο Περιστέρι, φαίνεται πως επιβεβαιώνεται, καθώς ο 21χρονος σύντροφός της παραδέχθηκε πως αυτός έκανε το έγκλημα.

Αυτό έκανε στους αστυνομικούς που τον παρέλαβαν στην Ελλάδα και τον μετέφεραν στην Αθήνα, προκειμένου να περάσει από εισαγγελέα το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στην Ευελπίδων έκανε την εμφάνισή του, συνοδεία ανδρών της ασφαλείας, χωρίς να πει το παραμικρό, παρά την βροχή ερωτήσεων που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους που ήταν εκεί.

Tο χρονικό της σύλληψης

Ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εντοπίστηκε χτες το απόγευμα έξω από τα Σκόπια από την Αστυνομία της γειτονικής χώρας, καθώς αναζητούνταν και εκεί, ύστερα από επαφές της Ελληνικής Αστυνομίας με τις αστυνομικές αρχές των χωρών της Βαλκανικής, ύστερα από πληροφορίες ότι ο νεαρός είχε σκοπό να περάσει τα βόρεια σύνορα της χώρας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αποτρόπαια δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκαν σε συναγερμό για τον εντοπισμό του δράστη, στην Αττική και σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες συγκέντρωσαν πληροφορίες για τις κινήσεις του, σύμφωνα με τις οποίες κατευθύνθηκε στην Βόρεια Ελλάδα με σκοπό να διαφύγει σε χώρες τις Κεντρικής Ευρώπης.

Οι αστυνομικές αρχές τις Βόρειας Ελλάδας ήρθαν άμεσα σε επαφή με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των Βαλκανικών χωρών και υπήρξε συνεχής και στενή συνεργασία, ενώ ενισχύθηκαν οι έλεγχοι στις συνοριακές διαβάσεις.

Οι αστυνομικοί θεώρησαν βέβαιο ότι είχε σκοπό να φύγει από τη χώρα περνώντας τα Βόρεια σύνορα, για αυτό εστάλη μήνυμα και φωτογραφία του σε όλες τις υπηρεσίες αλλά και τις αρχές των γειτονικών και κυρίως της Βόρειας Μακεδονίας.

Κάποια στιγμή 21χρονος έκλεισε το κινητό του και το σήμα χάθηκε.

Είχε πάρει μαζί του όμως το κινητό της 17χρονης Νικολέτας, το οποίο άνοιξε μόλις πέρασε στο έδαφος της Βόρειας Μακεδονίας.

Το σήμα της κοπέλας εντοπίστηκε αμέσως και οι αρχές της γειτονικής χώρας δεν άργησαν να εντοπίσουν και τον κάτοχο του, σε ομάδα παράτυπων μεταναστών και να τον συλλάβουν.