Ο άνθρωπος «φαινόμενο» που έτρωγε από λάμπες μέχρι αεροπλάνο, πέθανε από φυσικά αίτια (vids)

Newsroom
Ο άνθρωπος «φαινόμενο» που έτρωγε από λάμπες μέχρι αεροπλάνο, πέθανε από φυσικά αίτια (vids)
Ο Γάλλος Μισέλ Λολίτο εκτιμάται ότι έφαγε συνολικά στη ζωή του εννέα τόνους μετάλλου.

Ο Μισέλ Λολίτο ήταν ένας Γάλλος διασκεδαστής, διάσημος ως ο άνθρωπος που έτρωγε τα πάντα, με το ψευδώνυμο Monsieur Mangetout. Και όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα! Εκτιμάται ότι στα 40 χρόνια της καριέρας του έφαγε σχεδόν ότι αντικείμενο μπορείτε να φανταστείτε από ποδήλατα, καροτσάκια, τηλεοράσεις έως και ένα αεροπλάνο Cessna 150, το χρειάστηκε περίπου δύο χρόνια για να «καταναλωθεί», από το 1978 έως το 1980. Για τα «κατορθώματα» του απονεμήθηκε μια μπρούτζινη πλάκα από το βιβλίο του Γκίνες, την οποία και έφαγε!

Ο Λολίτο γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1950 στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας. Η ζωή του άλλαξε, όταν σε ηλικία 9 ετών, μπροστά στους φίλους του, έσπασε και έφαγε ένα ποτήρι. Έχοντας ανακαλύψει την περίεργη αυτή ικανότητά του, συνέχισε να δοκιμάζει μη βρώσιμα για τον άνθρωπο πράγματα και κάποια στιγμή οι γονείς του τον πήγαν στον γιατρό. Η διάγνωση ήταν αλλοτροφαγία, κατανάλωση μη βρώσιμων αντικειμένων δηλαδή (όπως χώμα και πλαστικό), η οποία αναγνωρίζεται πλέον από την κλινική επιστήμη ως ψυχολογικού τύπου διατροφική διαταραχή.

Η οικογένειά του ανησύχησε πολύ όταν τον είδε μια μέρα να τρώει την τηλεόρασή τους. Ο Μισέλ συνέχισε τους πειραματισμούς με πιο επικίνδυνα πράγματα, όπως πρόκες και σπασμένα τζάμια και έμαθε κάποια στιγμή πως τα ιδιαιτέρως σκληρά τοιχώματα του στομάχου και των εντέρων του (διπλάσιο πάχος από το φυσιολογικό) του επέτρεπαν να γεύεται τα πάντα, ακόμα και μέταλλα ή αιχμηρά αντικείμενα. Τότε αποφάσισε να κάνει την πάθησή του επάγγελμα.

Έκοβε τα μέταλλα σε μικρά κομματάκια και τα κατανάλωνε, ενώ έπινε ορυκτέλαιο για να λιπαίνει τον οισοφάγο του. Στα 16 του ξεκίνησε τις παραστάσεις τρώγοντας τα πάντα! Ο Monsieur Mangetout γύριζε τον κόσμο δίνοντας τις παραστάσεις που τον μετέτρεψαν σε θρύλο. Και μιας και δεν τον πίστευαν στην αρχή της καριέρας του, θεωρώντας πως επρόκειτο για ταχυδακτυλουργικό κόλπο, αυτός έτρωγε ό,τι είχε το κοινό μαζί του. Μπορούσε να φάει μερικά κιλά μετάλλου κατά την διάρκεια μιας ημέρας, γυαλιά, ξύλα, λάστιχα και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Την διετία 1978-1980 έφαγε ένα ολόκληρο αεροπλάνο Cessna 150. Μεταξύ άλλων είχε φάει 18 ποδήλατα, 15 καροτσάκια σούπερ μάρκετ, εφτά τηλεοράσεις, έξι πολυέλαιους, δύο κρεβάτια, ένα ζευγάρι παγοπέδιλα και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ανάγκασε τα ρεκόρ Γκίνες να του αφιερώσουν σελίδες με αφιερώματα. Ωστόσο, οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν, ανησυχούσαν μήπως πάθει μολυβδίαση (δηλητηρίαση από μόλυβδο) από τα κιλά του μετάλλου που έτρωγε καθημερινά. Όμως όπως αποδείχθηκε δεν υπήρχε κανένας λόγος ανησυχίας.

Αιχμηρά και επικίνδυνα αντικείμενα κατέβαιναν χωρίς πρόβλημα από τον οισοφάγο του και αποβάλλονταν μετά από το σύστημά του χωρίς να του δημιουργούν κάποιο τραυματισμό. Κάποια στιγμή δέχτηκε τη συμβουλή των γιατρών που τον εξέταζαν, να περιορίσει την ημερήσια πρόσληψη ξένων σωμάτων σε κάτω από ένα κιλό. Επίσης άλλαξε το ορυκτέλαιο με απλό νεράκι.

«Όταν ήμουν μικρός ήμουν εξαιρετικά αδύνατος. Κι έτσι άρχισα να τρώω, πιάτα, καρφιά και μπουκάλια», όχι για να παχύνει, αλλά «για να κερδίζω στοιχήματα». Το αγαπημένο του εξάρτημα ήταν η αλυσίδα του ποδηλάτου, μιας και «έχει ωραία γεύση», είχε πει σε συνέντευξή του στην καναδική τηλεόραση.

Στις 25 Ιουνίου 2007, δέκα μέρες μετά τα 57α γενέθλιά του και δέκα χρόνια μετά το τελευταίο του σόου, ο Μισέλ έφυγε από τη ζωή. Το ιατρικό ανακοινωθέν έκανε ρητή αναφορά πως τα φυσιολογικά αίτια του χαμού του δεν είχαν καμία σχέση με τη μακροχρόνια συνήθειά του να γεύεται μη βρώσιμα αντικείμενα. Έμεινε στην ιστορία ως ο άνθρωπος που έτρωγε τα πάντα... εκτός από αυγά και μπανάνες διότι τον ενοχλούσαν όπως είχε πει στο στομάχι.

Η λίστα αντικειμένων που κατανάλωσε

  • 18 ποδήλατα
  • 15 καροτσάκια σούπερ μάρκετ
  • 7 τηλεοράσεις
  • 6 πολυέλαιοι
  • 2 κρεβάτια
  • 1 ζευγάρι σκι
  • 1 υπολογιστή
  • 1 αεροσκάφος Cessna 150
  • 1 κρεβάτι νερού
  • 500 μέτρα χαλύβδινης αλυσίδας
  • 1 φέρετρο (με λαβές)
  • 1 βραβείο Guinness
  • 45 μεντεσέδες πόρτας