Απαγόρευσαν σε ρεπόρτερ να παρακολουθήσει την εκτέλεση θανατοποινίτη επειδή φορούσε κοντή φούστα

Newsroom
Απαγόρευσαν σε ρεπόρτερ να παρακολουθήσει την εκτέλεση θανατοποινίτη επειδή φορούσε κοντή φούστα
Η δημοσιογράφος αναγκάστηκε να αλλάξει ρούχα για να παρακολουθήσει την εκτέλεση ενός θανατοποινίτη.

Διαστάσεις έχει πάρει στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ ένα περιστατικό με πρωταγωνίστρια μια ρεπόρτερ, καθώς της ζητήθηκε να αποχωρήσει από το σημείο εκτέλεσης ενός θανατοποινίτη διότι η φούστα της ήταν πολύ κοντή.

Η Ivana Hrynkiw, ρεπόρτερ και διευθύνουσα παραγωγός του AL.com, έκανε μια ανάρτηση στο Twitter για να μοιραστεί την εμπειρία που βίωσε όταν προσπάθησε να παρακολουθήσει την εκτέλεση του θανατοποινίτη Joe Nathan James Jr στο σωφρονιστικό ίδρυμα William C. Holman.

Η δημοσιογράφος ισχυρίστηκε ότι οι αρμόδιες Αρχές της Αλαμπάμα της είπαν δημόσια ότι δεν μπορούσε να παρακολουθήσει την εκτέλεση επειδή «η φούστα της ήταν πολύ κοντή» και ενώ όπως είπε η ίδια, είχε φορέσει την ίδια φούστα σε προηγούμενες εκτελέσεις χωρίς να τεθεί κάποιο θέμα.

Έτσι προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη δουλειά της, πήγε και άλλαξε τη φούστα της με ένα αδιάβροχο παντελόνι που δανείστηκε από φωτογράφο. Όμως στη συνέχεια της είπα ότι τα τακούνια της, ήταν αρκετά αποκαλυπτικά για τη διαδικασία, αναγκάζοντάς την να πάει να τα βγάλει και να βάλει ένα ζευγάρι αθλητικά που είχε στο αυτοκίνητό της.

Η Hrynkiw είπε ότι αισθάνθηκε πολύ άσχημα που της έκαναν παρατήρηση για τα ρούχα μπροστά σε τόσους ανθρώπους, αλλά έκανε ό,τι μπορούσε για να σταματήσει να νιώθει άβολα, συνεχίζοντας τη δουλειά της.

Μετά το περιστατικό, η δημοσιογράφος ζήτησε να της δοθεί ο ενδυματολογικός κώδικας για την επίσκεψη στη φυλακή και λίγο αργότερα της εστάλη ένας διαδικτυακός σύνδεσμος από την υπεύθυνη δημόσιας πληροφόρησης του Τμήματος Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων της Αλαμπάμα, Kelly Betts.

Ο κώδικας ανέφερε ότι «όλα τα φορέματα, οι φούστες και τα παντελόνια πρέπει να εκτείνονται κάτω από το γόνατο» και πως τα απαγορευμένα παπούτσια περιλαμβάνουν «παντόφλες, παπούτσια για ντους και παραλίας».

Το Τμήμα Σωφρονιστικών Υπηρεσιών της Αλαμπάμα πάντως, ζήτησε συγγνώμη μετά το περιστατικό, ωστόσο επικαλέστηκε τον ενδυματολογικό κώδικα που ισχύει στις φυλακές, όχι μόνο για τους επισκέπτες αλλά και για τους δημοσιογράφους.