Κρήτη: Ομολόγησε ότι έβαλε φωτιά κοντά σε μέρος που γινόταν γλέντι για… επαγγελματικό ανταγωνισμό (vid)

Newsroom
Κρήτη: Ομολόγησε ότι έβαλε φωτιά κοντά σε μέρος που γινόταν γλέντι για… επαγγελματικό ανταγωνισμό (vid)
Η πυρκαγιά ξεκίνησε γύρω στις 2 τα ξημερώματα κι ενώ πλήθος κόσμου διασκέδαζε εκεί κοντά σε γλέντι, με τους ανθρώπους να προσπαθούν να εγκαταλείψουν άρον-άρον το σημείο.

Ένας 25χρονος άνδρας συνελήφθη για την μεγάλη φωτιά, τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/7), στην περιοχή του Βραχασίου στο Λασίθι της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Cretalive.gr, o 25χρονος, που είναι ιδιοκτήτης ταβέρνας της περιοχής, φέρεται να ομολόγησε ότι ήταν αυτός που ξεκίνησε την φωτιά, για λόγους «επαγγελματικού ανταγωνισμού».

Η πυρκαγιά ξεκίνησε γύρω στις 2 τα ξημερώματα κι ενώ πλήθος κόσμου διασκέδαζε σε γλέντι. Η φωτιά ξέσπασε ακριβώς κάτω από την πλατεία σε χορτολιβαδική έκταση και πολύ γρήγορα τεράστιες φλόγες κινούνταν απειλητικά προς το μέρος των κατοίκων.

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν δύσκολες, καθώς προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν την πλατεία φοβούμενοι τα χειρότερα.

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, καθώς ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής ρίχτηκε στη μάχη με τις φλόγες και την ίδια ώρα, αστυνομικοί και πυροσβέστες εκκένωναν το χωριό.

Στην προσπάθεια της πυρόσβεσης συμμετείχαν και υδροφόρες του δήμου Αγίου Νικολάου, ενώ σε πλήρη επιφυλακή βρισκόταν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ προκειμένου να επέμβουν στην περίπτωση που υπήρχαν τραυματισμοί.