Ο Γιάννης Μιχαηλίδης σταμάτησε την απεργία πείνας

Newsroom
Ο Γιάννης Μιχαηλίδης σταμάτησε την απεργία πείνας
Μετά την απόρριψη του αιτήματος της υπό όρων αποφυλάκισής του, ο νοσηλευόμενος-κρατούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, Γιάννης Μιχαηλίδης, ξεκίνησε χθες (28/7) απεργία δίψας.

Την αναστολή της απεργίας πείνας γνωστοποίησε με ανακοίνωσή που διανέμει μέσω των συνηγόρων του, ο Γιάννης Μιχαηλίδης.

Ο 34χρονος κρατούμενος για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης πραγματοποιούσε απεργία πείνας εδώ και 68 ημέρες με αίτημα την υπό όρους αποφυλάκισή του, το οποίο χθες απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας, και σύμφωνα με την τελευταία γνωμάτευση της προσωπικής γιατρού που τον παρακολουθεί «η κατάστασή του έχει φτάσει σε εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο».

«Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω ότι διακόπτω αυτόν τον δύσκολο αγώνα, χωρίς να έχω κερδίσει κάτι ουσιαστικό. Ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε αυτός ο αγώνας και δεν σκοπεύω να τον αφήσω ανολοκλήρωτο. Η διακοπή είναι προσωρινή» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση, ζητά «συγγνώμη από όσους με στήριξαν που δεν μπορώ να μοιραστώ τους λόγους δημόσια αυτή τη στιγμή», σημειώνει πως «σε περίπτωση που χρειαστεί θα επανέλθω, θα εξηγήσω αναλυτικά δημοσίως τους λόγους που επέλεξα την προσωρινή διακοπή» και σημειώνει πως «Θα συνεχίσω να διεκδικώ αυτό που δικαιούμαι και ευελπιστώ να μη χρειαστεί να επανέλθω» και «Εξακολουθώ να προσβλέπω στην άμεση απελευθέρωσή μου».