Πλεύρης για το PCR Τσίπρα: «Μπορεί να είναι ψευδώς αρνητικό» (vid)

Newsroom
Πλεύρης για το PCR Τσίπρα: «Μπορεί να είναι ψευδώς αρνητικό» (vid)
Ο Θάνος Πλεύρης επιμένει στα όσα είχε πει για τον Αλέξη Τσίπρα και την εμφάνισή του στον Προεδρικό Μέγαρο, ενώ θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα.

Στο θέμα που έχει προκύψει με τον Αλέξη Τσίπρα και το αν έσπασε την καραντίνα ενώ είχε νοσήσει με κορονοϊό, αναφέρθηκε εκ νέου ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος δεν δικαιολόγησε την παρουσία του στο Προεδρικό Μέγαρο λόγω του αρνητικού PCR.

«Εγώ αναφέρομαι στις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Ας ξεχάσουμε τον κύριο Τσίπρα. Αν κάποιος άνθρωπος νοσήσει. Τι λέει σήμερα ο ΕΟΔΥ; Η μέρα της νόσησης είναι η μέρα μηδέν και 5 μέρες καραντίνα. Η καραντίνα αυτή δεν σπάει με τίποτα. Και μετά 5 μέρες με μάσκα. Γιατί; Όλες οι χώρες έχουν αποσυνδέσει την καραντίνα με το τεστ, επειδή η καραντίνα είναι το μίνιμουμ της μετάδοσης», είπε ο Υπουργός Υγείας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΙ.

Όταν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης του επισήμανε πως μήπως πρέπει να μπει και το PCR στην εξίσωση από τη στιγμή που ήταν αρνητικό, λέγοντας οτι από η στιγμή που δεν είχε συμπτώματα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί το πρώτο τεστ να ήταν ψευδώς θετικό, απάντησε...

«Μπορεί να ήταν ψευδώς αρνητικό το δεύτερο. Αυτός είναι ο λόγος. Αν οι οδηγίες δεν αρέσουν να τις αλλάξουμε. Δεν κάνεις κανένα τεστ. Από τη στιγμή που βγήκες θετικός 5 μέρες καραντίνα. Δεν λέει ο ΕΟΔΥ αν βγάλεις θετικό βγαίνεις καραντίνα».