Δύσκολη νύχτα στη Δαδιά Έβρου: Μήνυμα για εκκένωση της περιοχής (vid)

Newsroom
Δύσκολη νύχτα στη Δαδιά Έβρου: Μήνυμα για εκκένωση της περιοχής (vid)
Πλέον τα πύρινα μέτωπα είναι τέσσερα στη Δαδιά.

Για 4η συνεχόμενη ημέρα καίει ανεξέλεγκτα η φωτιά στη Δαδιά Έβρου, με το μέτωπο να μεταβάλλεται συνεχώς ανάλογα με τη φορά του ανέμου. Τα εναέρια μέσα δίνουν μάχη με ρίψεις νερού για να περιορίσουν τη φωτιά. Παράλληλα, στάλθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Δαδιάς προς Σουφλί.

Συγκεκριμένα στις 20:45 στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους του χωριού Δαδιά να εκκενώσουν την περιοχή λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε τώρα στη Δαδιά εκκενώστε τώρα προς Σουφλi δια μέσω Γιάννουλη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Η φωτιά περικύκλωσε και την Ιερά Μονή της Θεοτόκου στη Δαδιά, η οποία και εκκενώθηκε άμεσα. Τελικά η φωτιά δεν μπήκε στο μοναστήρι, έπειτα από μια μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε από τους αρμόδιους.

Πλέον τα μέτωπα είναι τέσσερα στη Δαδιά. Στην περιοχή επιχειρούν αδιάκοπα 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν οι δασικές υπηρεσίες Έβρου οι οποίες κατευθύνουν τους υλοτόμους των δασικών συνεταιρισμών της περιοχής και των όμορων δασαρχείων Διδυμότειχου και Αλεξανδρούπολης οι οποίοι δημιουργούν επιπλέον αντιπυρικές ζώνες και λωρίδες και διαπλατύνουν υφιστάμενες.