Φωτιά στην Ηλεία: «Έχουμε περικυκλωθεί όπως το 2007», λένε οι κάτοικοι που τρέχουν να σωθούν (vid)

Newsroom
Φωτιά στην Ηλεία: «Έχουμε περικυκλωθεί όπως το 2007», λένε οι κάτοικοι που τρέχουν να σωθούν (vid)
Δύσκολες καταστάσεις στην Ηλεία, σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες, μέσα σε 10 λεπτά τα Κρέστενα περικυκλώθηκαν.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στα Μακρίσια του Δήμου Κρεστένων στην Ηλεία, το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι εφιαλτικές μνήμες του 2007 έχουν ξυπνήσει για τους κατοίκους της περιοχής με τον Αναστάσιο Καρνάρο, δημοτικό σύμβουλο στα Κρέστενα να λέει στο Open: «Είμαστε περικυκλωμένοι από τις φλόγες. Το κακό έγινε μέσα σε 10 λεπτά όπως το 2007» και επισημαίνει πως για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες και εγκλωβισμένους.

Οι εικόνες από το μέτωπο της φωτιάς είναι αποκαλυπτικές. Άνθρωποι να τρέχουν πίσω από τους πυροσβέστες και άλλοι προς τα σημεία που υπάρχουν λεωφορεία. Κάποιοι παίρνουν τα αυτοκίνητά τους, για να μετακινηθούν προς το κέντρο της πόλης. Η φωτιά σε πολλά σημεία έχει περάσει από τη μια πλευρά του δρόμου στην άλλη. Τα σπίτια σε εκείνες τις περιοχές έχουν περικυκλωθεί από τις φλόγες και όλα δείχνουν ότι πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν την ολική καταστροφή.

Οι επίγειες και οι εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά, έχουν ενισχυθεί. Ειδικότερα, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 125 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.