Άγγλος ταχυδρόμος που απολύθηκε επειδή έκανε παραδόσεις στην άδειά του τώρα δικαιώθηκε

Newsroom
Άγγλος ταχυδρόμος που απολύθηκε επειδή έκανε παραδόσεις στην άδειά του τώρα δικαιώθηκε
Ένας ταχυδρόμος στην Αγγλία δικαιώθηκε για μια περίεργη υπόθεση που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2018.

Δικαιώθηκε ένας ταχυδρόμος στην Αγγλία έπειτα από 3,5χρονια, καθώς ο λόγος της απόλυσής του τότε, θεωρήθηκε άδικος. Ο ταχυδρόμος της Royal Mail απολύθηκε διότι πήρε στο σπίτι του περισσότερα από 100 δέματα προκειμένου να τα παραδώσει την ημέρα της άδειάς του.

Όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2018. Ο ταχυδρόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία μια μέρα που είχε βγει να παραδώσει δέματα. Έτσι επέλεξε τα 131 δέματα που του είχαν απομείνει να τα παραδώσει την ημέρα της άδειάς του.

Δεν κατάφερε όμως να επικοινωνήσει με τον προϊστάμενό του βάσει πρωτοκόλλου για να τον ενημερώσει. Δύο μέρες αργότερα ένας συνάδελφός του τον πέτυχε να παραδίδει τα δέματα σε ώρες εκτός εργασίας. Λίγο αργότερα ειδοποιήθηκε ότι τίθεται σε διαθεσιμότητα για «υποτιθέμενη εσκεμμένη καθυστέρηση και παραβίαση των προτύπων ασφαλείας».

Royal Mail

Ενώ βρισκόταν σε αναστολή εργασίας, ο ταχυδρόμος ενημέρωσε το συνδικάτο ότι αντιμετώπιζε προβλήματα με την ψυχική του υγεία. Τον Φεβρουάριο του 2019 απολύθηκε χωρίς προειδοποίηση. Παρόλα αυτά το δικαστήριο τον δικαίωσε, κρίνοντας ότι είχε απολυθεί άδικα.

Μάλιστα, ο ταχυδρόμος μήνυσε την Royal Mail και είναι πολύ πιθανό να λάβει αποζημίωση. «Οι συνθήκες που οδήγησαν στην αποτυχία του ενάγοντα να παραδώσει όλη την αλληλογραφία στη βάρδιά του ήταν αποτέλεσμα ιατρικών καταστάσεων για τις οποίες είχε ενημερωθεί η Royal Mail», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικαστής της υπόθεσης.