Γιώργος Παπαδάκης: «Οι εθελοντές είναι οι ήρωες της τραγωδίας, έσωσαν το σπίτι μας» (vid)

Newsroom
Γιώργος Παπαδάκης: «Οι εθελοντές είναι οι ήρωες της τραγωδίας, έσωσαν το σπίτι μας» (vid)
Την εμπειρία του από την φωτιά στην Πεντέλη, όπου μένει, μοιράστηκε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Ο Γιώργος Παπαδάκης, μίλησε στην εκπομπή του Open, «Μέρα μεσημέρι» για τα όσα έζησαν με τη φωτιά στην Πεντέλη και τόνισε πως οι εθελοντές είναι οι ήρωες της τραγωδίας.

Μάλιστα, όπως είπε, ήταν αυτοί που του έσωσαν το σπίτι. Παράλληλα, αποκάλυψε πως έφυγαν από το σπίτι τους για 10 λεπτά γιατί τους απομάκρυναν.

«Να βρεθούν όλοι μαζί και να δουν πώς υπάρχει και αν υπάρχει δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε την επόμενη καταστροφή. Γιατί δυστυχώς θα υπάρξει επόμενη καταστροφή. Για να είμαστε ρεαλιστές, θα γίνει στην Πεντέλη; Θα γίνει κάπου αλλού; Δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές. Δεν θα πρέπει να θριαμβολογούμε για αυτό. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι στο θέμα της ατομικής ευθύνης οι περισσότεροι άνθρωποι πειθάρχησαν στο 112 που ευτυχώς αυτή τη φορά λειτούργησε πάρα πολύ σωστά. Αυτό πραγματικά έσωσε ανθρώπινες ζωές. Όμως θα πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση, η περιφέρεια, η κεντρική εξουσία να είναι περισσότερο οργανωμένη στο ενδεχόμενο αντιμετώπισης μιας τέτοιας καταστροφής», είπε αρχικά ο Γιώργος Παπαδάκης.

«Θέλω να ξεκινήσω με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ήρωες. Αυτοί οι άνθρωποι που δεν τους υπολογίζουμε και δεν τους σκεφτόμαστε, όχι μόνο εμείς, ούτε η κεντρική εξουσία. Που τους έχει με πάρα πολύ χαμηλούς μισθούς, που τους έχει χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό. Βλέπαμε τους Ρουμάνους που ήρθαν εδώ και τρελαθήκαμε με τον τρόπο που είναι οργανωμένοι», συμπλήρωσε.

«Φύγαμε για 10 λεπτά. Μας απομάκρυναν, μας είπαν "πρέπει να φύγετε". Επιστρέψαμε όταν εκτιμήσαμε ότι μπορεί να έχει περάσει. Η φωτιά έτρεχε με φοβερή ταχύτητα. Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα, εμείς είμαστε περισσότερο τυχεροί από άλλους που έπαθαν ζημιά οι άνθρωποι. Πρώτη φορά είδα σε φωτιά. Ενώ δεν έμενα στην Πεντέλη, έμενα στο Χαλάνδρι. Έβρεχε φωτιά. Εμείς δεν έχουμε πάθει τίποτα μπροστά σε αυτό που έπαθαν εκείνοι. Θα πρέπει να υπάρξει σύντομα η αποκατάσταση σε αυτούς τους ανθρώπους κι επιτέλους να κάνουμε κάτι όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε το επόμενο κακό ενδεχόμενο», κατέληξε.