«Στάχτη» η Πεντέλη: Κάηκαν περίπου 20.350 στρέμματα (χάρτης)

Newsroom
«Στάχτη» η Πεντέλη: Κάηκαν περίπου 20.350 στρέμματα (χάρτης)
Η έκταση αυτή έχει υπολογιστεί κατά προσέγγιση, καθώς οι περιοχές εντός της περιμέτρου δεν έχουν πληγεί όλες το ίδιο.

Τεράστια είναι η καταστροφή από την φωτιά που ξέσπασε χτες (19/7) στην Πεντέλη, κάνοντας στάχτη σπίτια, αυτοκίνητα, κόπους μια ζωής και πολλά στρέμματα γης.

Συγκεκριμένα κάηκαν χιλιάδες στρέμματα, και όπως αναφέρει το meteo η νεότερη εκτίμηση για την έκταση που επηρέασε η δασική πυρκαγιά της Πεντέλης, είναι περίπου 20.350 στρέμματα.

Πεντέλη

Με βάση την εικόνα πολύ υψηλής ανάλυσης που ελήφθη από το δορυφόρο Landsat 9 την Τετάρτη (20/7) στις 12:05 τοπική ώρα (Εικόνα 1), την οποία ανέκτησε και επεξεργάστηκε στις 21:00 το ίδιο βράδυ η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ)/meteo.gr, η νεότερη εκτίμηση για την έκταση που επηρέασε η δασική πυρκαγιά της Πεντέλης, είναι περίπου 20.350 στρέμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Όπως επισημαίνει το meteo, ότι η έκταση αυτή έχει υπολογιστεί κατά προσέγγιση, καθώς οι περιοχές εντός της περιμέτρου δεν έχουν πληγεί όλες το ίδιο, ενώ αναμένεται και ο περισσότερο ακριβής υπολογισμός από την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Rapid Mapping του Ευρωπαϊκού Συστήματος Copernicus.