Δροσερή ακόμη και στους 40 βαθμούς: Η πιο κρύα παραλία της Ελλάδας

Δροσερή ακόμη και στους 40 βαθμούς: Η πιο κρύα παραλία της Ελλάδας
Την ώρα που η θερμοκρασία στη χώρα μας ανεβαίνει κατακόρυφα, υπάρχει μια παραλία η οποία παραμένει κρύα, ακόμη και στον καύσωνα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που έχουν «χτυπήσει» πολλές ευρωπαϊκές χώρες τις τελευταίες ημέρες, έρχονται σιγά σιγά προς τα μέρης μας. Τα 40άρια του καλοκαιριού είναι εδώ και μας κάνουν να θέλουμε να τηλεμεταφερθούμε με έναν μαγικό τρόπο στην αγαπημένη μας παραλία. Το μόνο κακό είναι πως σε όποια θάλασσα και να βρεθείς, το νερό θα είναι αρκετά ζεστό, χωρίς να μπορεί να σε δροσίσει όπως θα επιθυμούσες.

Ετοιμάζοντας, λοιπόν, τις βαλίτσες μας για διακοπές τις επόμενες ημέρες, βρήκαμε την παραλία, που θα μπροούσε να σε κρατήσει δροσερό όλες τις εποχές του χρόνου. Ιδιαίτερα δε τώρα. Μια παραλία που ακόμη και καύσωνα να έχει έξω, τα νερά της παραμένουν κρύα. Και μιλάμε φυσικά για τα Λαγκαδάκια της Κεφαλλονιάς.

Βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Χαβριάτα και Χαβδάτα στην Παλική, στη δυτική πλευρά του νησιού και αρκετά κοντά στο Ληξούρι. Ως γνωστόν τα νερά του Ιουνίου είναι γενικά πιο κρύα από αυτά του Αιγαίου, όμως το ιδιαίτερο αυτό χαρακτηριστικό της παραλίας Λαγκαδάκια την έχει κάνει διάσημη στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και σε ξένους τουρίστες που επισκέπτονται την Κεφαλλονιά.

Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι τα ρεύματα που περνάνε κάτω από την επιφάνειά της και δεν επιτρέπουν στη θερμοκρασία του νερού να ανέβει. Η συγκεκριμένη παραλία δεν είναι οργανωμένη, επομένως αν βρεθείς προς τα εκεί, καλό θα ήταν να έχεις μαζί μια ομπρέλα, καθώς και νερά και σνακς, προκειμένου να μπορέσεις να χαλαρώσεις ανενόχλητος για αρκετές ώρες.

Αν ανήκεις σε αυτούς που απεχθάνονται τη ζέστη και ψάχνουν με κάθε τρόπο να δροσιστούν αυτό το καλοκαίρι, τότε η κρύα παραλία Λαγκαδάκια της Κεφαλλονιάς είναι φτιαγμένη για σένα.