«Δεν ξαναπάω ποτέ»: 10 έξαλλοι ξένοι τουρίστες κράζουν τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας

«Δεν ξαναπάω ποτέ»: 10 έξαλλοι ξένοι τουρίστες κράζουν τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας
Μια «βόλτα» στα σχόλια που αφήνουν στο Trip Advisor οι ξένοι επισκέπτες που πέρασαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα, αρκεί για να καταλάβεις τι τους εκνευρίζει τόσο πολύ στις παραλίες μας.

Ο Μάιος είναι εδώ, τα μέτρα για τον κορονοϊό χαλάρωσαν και η χώρα μας είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους πρώτους τουρίστες της φετινής σεζόν. Με τον καιρό να φτιάχνει σιγά σιγά και τη θερμοκρασία να κρατιέται σταθερά πάνω από τους 20-25 βαθμούς, πολλοί θα τολμήσουν και μια βουτιά στη θάλασσα. Έχουμε άλλωστε μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη, έτσι δεν είναι;

Βέβαια, για κάποιους ίσως αυτό να μην ισχύει και τόσο. Και όταν λέμε «κάποιους» εννοούμε τους ξένους επισκέπτες που πέρασαν μερικές ημέρες διακοπών στην Ελλάδα και δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι από τις καλύτερες παραλίες τις χώρας μας. Μια μικρή «βόλτα» στα σχόλια που άφησαν στο Trip Advisor, αρκεί για να καταλάβεις τι τους εκνεύρισε τόσο πολύ.

Ας δούμε μερικά από τα πιο έξαλλα σχόλια που άφησαν κάτω από τις καλύτερες ελληνικές παραλίες.

Μπάλος, Κρήτη

«Πολύ κακή εμπειρία. Σαν ένα εργοστάσιο τουριστών. Δεν υπάρχει χώρος να καθίσεις. Απλά ρίχνουν χίλια άτομα στην παραλία. Απαίσιο».

Μπάλος

«Κόλπος γεμάτος από λάδια πλοίων. Όπου κι αν κάτσεις θα γεμίσεις. Θα υπάρχει στην πετσέτα σου, στα πόδια, στα χέρια, στην ομπρέλα σου. Τα πλοία έρχονται γεμάτα με κόσμο, κανείς δεν φοράει μάσκες και δεν υπάρχει απόσταση μεταξύ τους. Όλοι αγγίζονταν, κάπνιζαν ο ένας δίπλα στον άλλο και δεν έδειχναν κανέναν σεβασμό. Η αναρχία βασιλεύει. Όλα για τα λεφτά. Ποτέ ξανά στην Κρήτη».

Μπάλος

Σαρακήνικο, Μήλος

«Το Σαρακήνικο είναι η πιο δύσκολα προσβάσιμη με αμάξι παραλία. Δεν είναι τόσο ιδιαίτερο όσο περιγράφεται. Μπορείς να πας και με πλοίο. Αν επιλέξεις το αμάξι υπάρχει μόνο ένας δρόμος, ο οποίος δεν έχει κατασκευαστεί για να πηγαινοέρχονται αμάξια σε δύο κατευθύνσεις. Έτσι, όταν υπάρχει κίνηση είναι πρόβλημα. Για να μην αναφέρουμε την έλλειψη χώρου στάθμευσης. Είναι ένας μικρός κόλπος που γεμίζει γρήγορα με κόσμο. Η συμβουλή μου είναι να το αποφύγετε. Πηγαίντε κάπου αλλού με περισσότερο χώρο».

Μήλος

Μύρτος, Κεφαλονιά

«Κανείς εκεί δεν ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των επισκεπτών. Δεν υπάρχει ναυαγοσώστης, αν και υπάρχουν τεράστια κύματα. Είναι πιο σημαντικό γι' αυτούς να έχουν πάρκινγκ. Το προσωπικό στο φαγητό στην καντίνα ήταν αγενές και καθόλου φιλικό».

Κεφαλονιά

Ναυάγιο, Ζάκυνθος

«Βρώμικο και υπερεκτιμημένο μέρος. Υπάρχουν τόσα άλλα καλύτερα στο νησί. Πάντα έχει κόσμο και δεν αξίζει να μείνεις εκεί».

Ζάκυνθος

«Το μέρος είναι γεμάτο με βάρκες και τουρίστες. Δεν μπορείς να κολυμπήσεις εξαιτίας των σκαφών που έρχονται συνέχεια και αφήνουν κόσμο. Το σκηνικό είναι τόσο απίστευτο, αλλά καταστρέφεται από τον κόσμο. Δεν θα ξαναπάω ποτέ».

Ζάκυνθος

«Οι τόσοι πολλοί τουρίστες ήταν εφιάλτης. Το ένα πλοίο ακολουθούσε το άλλο. Πολύ ζέστη. Το χειρότερο ταξίδι που θα μπορούσα να φανταστώ».

Ζάκυνθος

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

«Είχα ακούσει πως αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη παραλία στην Ευρώπη. ΘΑ ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΤΕ. Προσπάθησαν να μας χρεώσουν πέντε ευρώ για πάρκινγκ, μετά κατεβήκαμε στην παραλία και υπήρχαν παντού πέτρες, όχι άσπρη άμμος όπως νομίζαμε. Κακή διαδρομή. Μεγάλη απογοήτευση».

Λευκάδα

«Η παραλία χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη του νησιού, αλλά πολύ απλά δεν είναι. Είναι δύσκολο να φτάσεις και εκεί μοιάζει με ένα πάρκινγκ την ημέρα ενός αγώνα. Πρέπει να κατέβεις το βράχο, έχει συνέχεια πλοίο με δυνατή μουσική και δεν είναι καθόλου καλή για παιδιά».

Λευκάδα

«Η εμπειρία μας εκεί καταστράφηκε από ένα κρουαζιερόπλοιο που ήρθε και έβαζε ασταμάτητα δυνατή μουσική. Κι αυτό είναι μόνο μία από τις ιδέες που έχουν για να κερδίσουν χρήματα από αυτόν τον κόλπο. Μην πάτε».

Λευκάδα