Κροκόδειλος κάνει καλά τέσσερα λιοντάρια σε μια φαινομενικά άνιση μάχη (vid)

Newsroom
Κροκόδειλος κάνει καλά τέσσερα λιοντάρια σε μια φαινομενικά άνιση μάχη (vid)
Ο κροκόδειλος κατάφερε να γλιτώσει από την επίθεση μιας συμμορίας λιονταριών.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο αποτυπώνει την μάχη ενός κροκόδειλου με μια συμμορία λιονταριών. Ο κροκόδειλος είχε βγει στη στεριά, όταν έγινε αντιληπτός από ένα αρσενικό λιοντάρι, το οποίο του επιτέθηκε.

Τα λιοντάρια είναι γνωστά για την άγρια φύση τους, όμως μια μάχη με έναν κροκόδειλο δεν είναι και η πιο εύκολη ακόμα και για τον βασιλιά της ζούγκλας. Ένας ανεπτυγμένος κροκόδειλος μπορεί να φτάσει τα 7 μέτρα μήκος και βάρος έναν τόνο. Σε αντίθεση με ένα ανεπτυγμένο λιοντάρι που ζυγίζει 270 κιλά.

Οι κροκόδειλοι έχουν τεράστια μυική δύναμη και είναι ικανοί να τραυματίσουν σοβαρά ένα λιοντάρι. Το αρσενικό λιοντάρι στο παρακάτω βίντεο είχε την υποστήριξη τριών ακόμα μικρότερων λιονταριών, καθώς γνώριζαν ότι θα τα έβρισκαν σκούρα απέναντι στον κροκόδειλο.

Το βίντεο τραβήχτηκε από έναν 15χρονο μαθητή που βρισκόταν εκεί κοντά μαζί με την οικογένειά του. «Είδαμε ένα αρσενικό λιοντάρι να περπατά στο χωματόδρομο κατά μήκος ενός φράγματος. Ένα αρσενικό λιοντάρι συνάντησε μερικά μικρότερα και συνέχισαν μαζί την πορεία τους. Πλησίασαν στο σημείο που βρισκόταν ο κροκόδειλος. Ξαφνικά το αρσενικό λιοντάρι επιτέθηκε στον κροκόδειλο», διηγήθηκε.

«Σοκαρίστηκα που το λιοντάρι επιτέθηκε στον κροκόδειλο. Δεν ανησύχησα γι αυτόν μέχρι που το λιοντάρι άρπαξε το πίσω πόδι του και το τράβηξε μακριά από το νερό. Τότε στη μάχη μπήκαν και τα υπόλοιπα λιοντάρια και όλα μαζί επιτέθηκαν στον κροκόδειλο.

Τελικά, ο κροκόδειλος κατάφερε να ξεφύγει και ένιωσα ανακούφιση που δεν τον σκότωσαν. Ο κροκόδειλος κολύμπησε μακριά και τα λιοντάρια απομακρύνθηκαν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ακόμη και η δασοφύλακάς μας είπε ότι δεν είχε δει ή ακούσει ποτέ να συμβαίνει κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε.