Ανασύρθηκε μία σορός από το Antonov: Επιβεβαίωση για τη μη ύπαρξη επικίνδυνων ουσιών (vid)

Newsroom
Ανασύρθηκε μία σορός από το Antonov: Επιβεβαίωση για τη μη ύπαρξη επικίνδυνων ουσιών (vid)
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση, διαβεβαίωσε ότι δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες στο σημείο της συντριβής.

Έκτακτη ενημέρωση είχαμε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη συντριβή του αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, διαβεβαίωσε ότι δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες στο σημείο της συντριβής.

Στην παρούσα φάση οι αρχές προσπαθούν για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των σορών των επιβαινόντων του πληρώματος. Μία σορός έχει εντοπιστεί και άλλη μία έχει ανασυρθεί, η οποία μεταφέρεται σε χώρο απολύμανσης. Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση για την ανάσυρση ακόμα μίας.

Η σορός που ήδη έχει απομακρυνθεί από το σημείο της αεροπορικής τραγωδίας- σύμφωνα με την ΕΡΤ- ήταν άθικτη. Εκτιμάται ότι κατά την πρώτη πρόσκρουση εκτοξεύθηκε μακριά από το αεροσκάφος Αντόνοφ.

Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό των υπόλοιπων σορών, καθώς συνολικά επέβαιναν στο πλήρωμα 8 ουκρανικής καταγωγής άνθρωποι.

Ειδικά συνεργεία βρίσκονται επί τόπου για να διασφαλίσουν ασφαλείς οδούς για τη διέλευση των κατοίκων, όπως και ειδικές δυνάμεις του ΓΕΕΘΑ για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.