Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Φέριζα Σαρωνικού (vids)

Newsroom
Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Φέριζα Σαρωνικού (vids)
Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 92 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα ενώ ρίψεις από αέρος έκαναν 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα νωρίς το πρωί στην περιοχή Φέριζα Σαρωνικού. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει οριοθετηθεί ενώ στο σημείο παραμένουν 62 πυροσβέστες με 18 οχήματα για τυχόν αναζωπυρώσεις. Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11 το πρωί σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Φέριζα Σαρωνικού και στο σημείο έπνεαν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν κοντά διάσπαρτες κατοικίες.

Γύρω στις 11:30 το πρωί στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στη Φέριζα Σαρωνικού, προκειμένου να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή τους και να κατευθυνθούν στο Λαγονήσι, λόγω πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ λίγο αργότερα στάλθηκε νέο μήνυμα μέσω του 112 για προληπτική απομάκρυνση των πολιτών που βρίσκονται στον 'Αγιο Παντελεήμονα της Αναβύσσου.

Συγκεκριμένα το μήνυμα του 112 καλούσε τους πολίτες να εκκενώσουν προληπτικά τον 'Αγιο Παντελεήμονα Αναβύσσου και να κατευθυνθούν προς το Λαγονήσι λόγω της πυρκαγιάς.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 92 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα ενώ ρίψεις από αέρος έκαναν 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή επιπλέον παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τέλος, με εντολή του αρχηγού του Π.Σ., κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μετέβη στην περιοχή για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.