Το «πορτοφόλι του αύριο»; Η πρώτη επιχείρηση με τσιπ τραπεζικών καρτών που εμφυτεύεται στο σώμα

Newsroom
Το «πορτοφόλι του αύριο»; Η πρώτη επιχείρηση με τσιπ τραπεζικών καρτών που εμφυτεύεται στο σώμα
Κοστίζει 199 ευρώ, προσδοκούν να γίνονται οι συναλλαγές μόνο με μία κίνηση χεριού, αλλά ήδη υπάρχει και η πρώτη διαμάχη με τους πελάτες.

Είναι το «αύριο» κατά πως φαίνεται. Είναι το «μέλλον» στις επιχειρήσεις και τις τραπεζικές συναλλαγές απ΄ότι μπορούμε να καταλάβουμε. Ο Βρετανο-Πολωνός επιχειρηματίας Wojtek Paprota ισχυρίζεται ότι η εταιρεία του, η Walletmor είναι η πρώτη επιχείρηση που πουλάει τσιπάκια τραπεζικών καρτών, που μπορούν να εμφυτευθούν σε ανθρώπους.

Η ενότητα της εταιρείας στο LinkedIn αναφέρει μάλιστα πως «η Walletmor είναι η πρώτη εταιρεία που παρέχει νόμιμα εμφυτεύματα πληρωμής».

Το «όραμα» και ο στόχος της εταιρείας ήταν να παραμερίσουμε τα «ογκώδη» πορτοφόλια και να επιτρέψει το τσιπ στους ανθρώπους να πληρώνουν μόνο με μία κίνηση του χεριού τους.

Η «Walletmor» αναφέρει ότι τα τσιπάκια κοστίζουν 199 ευρώ και περιλαμβάνουν μια διαδικασία τριών βημάτων:

  1. Οι πελάτες πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή που ονομάζεται iCard, η οποία είναι ένα ψηφιακό πορτοφόλι που μπορεί να συνδεθεί με το εμφύτευμα Walletmor, και να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό.
  2. Οι πελάτες πρέπει να ενεργοποιήσουν το τσιπ τους μέσω της εφαρμογής iCard και να προσθέσουν χρήματα στον λογαριασμό τους.
  3. Το τελευταίο βήμα είναι να προγραμματιστεί ένα ραντεβού για την εγκατάσταση του εμφυτεύματος σε μια κλινική ιατρικής αισθητικής.

Το εμφύτευμα-τσιπ εγχέεται στο εξωτερικό του χεριού ακριβώς πάνω από τον καρπό. Βέβαια, σε αυτό το σημείο απαγορεύεται να φοράτε κοσμήματα, βραχιόλια ή ρολόγια.

Η Walletmor αναφέρει: «Η έγχυση του εμφυτεύματος Walletmor είναι σχετικά εύκολη, ωστόσο, δεν συνιστούμε να εκτελέσετε τη διαδικασία της ένεσης μόνοι σας».

Η MailOnline βέβαια ισχυρίζεται ότι η Walletmor είχε εισέλθει σε μια διαμάχη» για παραπλάνηση πελατών. Η βρετανική εφημερίδα ανέφερε ότι δύο τραπεζικές εταιρείες «τράβηξαν την πρίζα» στη «Walletmor» αφού έμαθαν για τις ενέργειές της ενώ οι πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο φέρεται να «έκλεισαν» τους λογαριασμούς τους.

Αποτέλεσμα ήταν να μείνουν μόνο με τα εμφυτεύματα στο χέρι τους (δεν είναι πολλοί), αν και η Walletmor «επιμένει ότι ψάχνει τρόπους για να επαναπρογραμματίσει τα τσιπ» ώστε να γίνονται συναλλαγές.