Ο εισαγγελέας πρότεινε 12 χρόνια φυλάκισης στον Λιγνάδη: Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Newsroom
Ο εισαγγελέας πρότεινε 12 χρόνια φυλάκισης στον Λιγνάδη: Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό
Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον καταδικασμένο Δημήτρη Λιγνάδη. «Είναι ντροπή» σχολίασε ο Αλέξης Κούγιας.

Την ποινή των 12 ετών φυλάκισης για κάθε έναν από τους βιασμούς, πρότεινε ο Εισαγγελέας για τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος καταδικάστηκε για δύο βιασμούς και αθωώθηκε για τους άλλους δύο. Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας παράλληλα δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον σκηνοθέτη, με τους δικαστές κατά πλειοψηφία να απορρίπτουν το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά τις αποτρόπαιες πράξεις.

Το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασίσει για την ποινή που θα επιβληθεί στον κατηγορούμενο.

Λίγο νωρίτερα, την απόρριψη των ελαφρυντικών εισηγήθηκε ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Κούντριας: «Από την αποδεικτική διαδικασία και συνεκτιμώντας την απολογία του κατηγορουμένου θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του» ανέφερε ο εισαγγελέας ζητώντας την απόρριψη των ελαφρυντικών της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του προτέρου σύννομου βίου, που αιτήθηκε μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια, ο Δημήτρης Λιγνάδης.

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι η δικαιοσύνη επηρεάζεται από τα Μέσα. Η δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και σέβομαι την κρίση σας. Όταν μιλάει η δικαιοσύνη, εμείς σιωπούμε. Η ποινή δεν έχει σκοπό να τρομοκρατήσει όποιον διανοείται να διαπράξει το ίδιο αδίκημα, αλλά την καλύτερη εξέλιξη της προσωπικότητας του κατηγορούμενου. Τον αθωώσατε σε μια πράξη, με οριακή πλειοψηφία τον καταδικάσετε σε μια άλλη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας και απευθυνόμενος στους ενόρκους σημείωσε: «Για αυτό που θα αποφασίσετε, για τα ελαφρυντικά που αφορούν λεπτές νομικές έννοιες, θα πρέπει να σεβαστείτε την γνώση των ειδικών».

Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε μάλιστα: «Είναι ντροπή για τον εισαγγελέα να μην έχει ακούσει την αποδεικτική διαδικασία και τα όσα ανέφερα για την προσωπικότητα του Δημήτρη Λιγνάδη».