Πλημμύρισαν δρόμοι σε Σκύρο και Σκόπελο, κατέρρευσαν γέφυρες: Δυνατή βροχή και στην Αθήνα (vids)

Newsroom
Πλημμύρισαν δρόμοι σε Σκύρο και Σκόπελο, κατέρρευσαν γέφυρες: Δυνατή βροχή και στην Αθήνα (vids)
Πλημμύρισαν δρόμοι σε Σκύρο και Σκόπελο, κατέρρευσαν γέφυρες: Δυνατή βροχή και στην Αθήνα.

Η κακοκαιρία που αναμέναμε έχει κάνει αισθητή την παρουσία της σε πολλές περιοχές. Σε Σκύρο και Σκόπελο προκλήθηκαν αρκετές ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ πλημμύρισαν δρόμοι και εγκλωβίστηκαν άνθρωποι. Η κακοκαιρία έκανε την εμφάνισή της και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το eviathema.gr, από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στην Σκύρο η κακοκαιρία πλημμύρισε δρόμους και σοκάκια, ενώ κατέρρευσαν και δύο γέφυρες.

Σε ανακοίνωση του, ο δήμος Σκύρου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αγαπητοί Συνδημότες, τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ήδη πλήττουν το νησί μας από χθες βράδυ θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες κατόπιν ενημέρωσης από την Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες του Νησιού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις καθώς και το μπάνιο στις παραλίες στην διάρκεια των φαινομένων. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σκύρου βρίσκεται σε επιφυλακή».

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λάμπρου σε επικοινωνία με το eviathema.gr ανέφερε ότι από νωρίς κινητοποιήθηκε η Πολιτική Προστασία του Δήμου, με την συνδρομή εξωτερικών μηχανημάτων όπου επεμβαίνουν σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο ώστε να παραμείνει ανοιχτό.

Καταρρακτώδης ήταν η βροχή που έπεσε και στη Σκόπελο με αποτέλεσμα να καταστραφεί η αγροτική οδοποιία στο νησί, προκαλώντας ζημιές πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, όπως αναφέρει το magnesianews.gr.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αριστείδη Βούλγαρη, οι αγροτικοί δρόμοι καταστράφηκαν σε όλο το νησί, όπως και οι δασικοί δρόμοι, ενώ το νερό κατέβασε μπάζα στους δρόμους των χωριών της Σκοπέλου.