Η προειδοποίηση του Μαρουσάκη για την κακοκαιρία που έρχεται: «Επικίνδυνες ημέρες η Παρασκευή και το Σάββατο» (vid)

Newsroom
Η προειδοποίηση του Μαρουσάκη για την κακοκαιρία που έρχεται: «Επικίνδυνες ημέρες η Παρασκευή και το Σάββατο» (vid)
Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες καθώς αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρές καταιγίδες, αλλά και ανέμους.

Μάλιστα ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποιεί για επικίνδυνα φαινόμενα την Παρασκευή (8/7) και το Σάββατο (9/7).

«Ο καιρός στη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, τους ενισχυμένους ανέμους αλλά και την πτώση της θερμοκρασίας», αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Η ανάρτησή του

«ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές καταιγίδες, τους ενισχυμένους ανέμους αλλά και την πτώση της θερμοκρασίας.

Αιτία γι' αυτή την εξέλιξη όπως μπορούμε να δούμε και στο πρώτο τμήμα του χάρτη μας είναι η μετατόπιση ψυχρού αέρα (μπλε βέλη) από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης προς την περιοχή μας όπου αυτός καθώς θα αλληλεπιδράσει με τον θερμότερο που ήδη υπάρχει στη γειτονιά μας, θα σχηματίσει μια οργανωμένη διαταραχή με τη μορφή ψυχρής λίμνης προκαλώντας με τη σειρά της έντονη κακοκαιρία ικανή να δημιουργήσει πολλά και σημαντικά προβλήματα.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία η χώρα μας θα βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της κακοκαιρίας το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο.

Στο δεύτερο τμήμα του χάρτη μας μπορούμε να παρακολουθήσουμε με τις μπλε αποχρώσεις την πορεία των βροχοπτώσεων - καταιγίδων όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα.

Τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας θα δεχτούν τον μεγαλύτερο όγκο βροχών - καταιγίδων όπου δεν αποκλείεται να δούμε χαλαζοπτώσεις, πλημμυρικά φαινόμενα, ανεμοστρόβιλους - υδροστρόβιλους αλλά και έντονους κεραυνούς καταστάσεις που μπορεί να θέσουν σε άμεσο κίνδυνο πέραν όλων των άλλων ακόμη και την ανθρώπινη ζωή, γι' αυτό και χρειάζεται εξαιρετικά μεγάλη προσοχή και σαφώς να μην υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας απέναντι στη Φύση.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!»