Ο Μάικλ Τζάκσον είχε αρνηθεί να υποδυθεί τον… εξωγήινο στην ταινία Men in Black

Newsroom
Ο Μάικλ Τζάκσον είχε αρνηθεί να υποδυθεί τον… εξωγήινο στην ταινία Men in Black
Την αποκάλυψη, μετά από 25 χρόνια, έκανε ο σκηνοθέτης της ταινίας.

Ο αείμνηστος Μάικλ Τζάκσον είχε φτάσει σε ένα σημείο στο οποίο η εμφάνισή του δεν ήταν καλή, από τις εκατοντάδες επεμβάσεις που είχε κάνει, ώστε να αλλάξει χρώμα δέρματος. Είναι πολλοί οι μύθοι άλλωστε (ή και πραγματικότητα, κανείς δεν ξέρει) αναφορικά με τη μύτη του. Γι αυτό και κυκλοφορούσε με μαντήλι στο πρόσωπό του στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του.

Εν πάση περιπτώσει, έχοντας στο μυαλό τους αυτή την εικόνα, οι συντελεστές του (πετυχημένου) Men In Black είχαν προτείνει στον Μάικλ Τζάκσον να υποδυθεί έναν… εξωγήινο στην ταινία στην οποία πρωταγωνίστησαν οι Γουίλ Σμιθ και Τόμι Λι Τζόουνς.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο σκηνοθέτης της ταινίας-ορόσημο, Μπάρι Σόνενφελντ, μιλώντας στην 25ετή επέτειο της κωμωδίας στο Insider.

2

Στο πλάνο μάλιστα υπήρχε μια σκηνή που έδειχνε εξωγήινους που ζούσαν στη Γη ανάμεσα σε ανθρώπους, στους οποίους περιελάμβανε ηθοποιούς όπως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Σιλβέστερ Σταλόνε, ο Αλ Ρόκερ, ο Τζορτζ Λούκας και ο Ντάνι Ντε Βίτο.

«Ναι, θα μπορούσε να είναι εξωγήινος», είπε ο Σόνενφελντ για τον Μάικλ Τζάκσον: «Ήθελα να τον κάνω εξωγήινο, αλλά εκείνος μου είπε «όχι, θέλω να φορέσω το κοστούμι «Άνδρες με τα Μαύρα». Ήταν υπέροχος».

Ο ρόλος του Μάικλ Τζάκσον δεν προχώρησε τελικά, καθώς τον ήθελαν για εξωγήινο και όχι για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, στο αρχικό πλάνο των οποίων δεν ήταν ούτε ο Γουίλ Σμιθ ούτε ο Τόμι Λι Τζόουνς. Οι παραγωγοί ήθελαν τον Κλιντ Ίστγουντ και τον Κρις Ο΄Ντόνελ.

2

«Ο Γουίλ ήταν στην πραγματικότητα ιδέα της συζύγου μου» είπε ο σκηνοθέτης της επιτυχημένης και συμπλήρωσε: «Όταν το πρότειναν στον Τόμι Λι Τζόουνς, είπε ότι θα το σκεφτόταν αν υπήρχε μια επανεγγραφή του σεναρίου».

Η ειρωνεία είναι βέβαια πως από την ταινία αποχώρησε για 4-5 μήνες αρχικά ο σκηνοθέτης, αλλά επέστρεψε μετά από ένα γεύμα που είχε με τον Τόμι Λι Τζόουνς και συμφώνησαν.