Το χρονικό της νύχτας τρόμου από την ένοπλη συμπλοκή σε Κάτω Πατήσια και Αγ. Αναργύρους (vid)

Newsroom
Το χρονικό της νύχτας τρόμου από την ένοπλη συμπλοκή σε Κάτω Πατήσια και Αγ. Αναργύρους (vid)
Τρεις οι νεκροί από τις ένοπλες συμπλοκές σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους.

Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τις δύο ένοπλες συμπλοκές που σημειώθηκαν αργά χθες το βράδυ σε διαδοχικά περιστατικά, στα Κάτω Πατήσια και τους Αγίους Αναργύρους.

Οι νεκροί από τις συγκεκριμένες συμπλοκές ανέρχονται σε τρεις, ενώ ισάριθμοι είναι και οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί.

Το χρονικό

Αρχικά, στα Κάτω Πατήσια, έγινε συμπλοκή 7 ατόμων που επέβαιναν σε οχήματα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα εξ αυτών και να τραυματιστούν άλλα δύο.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 21:30, στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου, στα Κάτω Πατήσια.
Σε αυτό εμπλέκονται άτομα με 3 ΙΧ και μια μοτοσυκλέτα. Μεταξύ τους σημειώνεται ένοπλη συμπλοκή, χωρίς να είναι γνωστοί ακόμη οι λόγοι, κατά την οποία πέφτει νεκρός ο ένας, τραυματίζεται άλλος ένας, ενώ ένας δεύτερος παρασύρεται τραυματίζεται από διερχόμενο ΙΧ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο οδηγός του ενός ΙΧ πυροβόλησε νεαρό οδηγό μοτοσικλέτας, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά.

Την μοτοσικλέτα ακολουθούσε ο πατέρας του θύματος, στο οποίο επέβαιναν ακόμη δύο πρόσωπα, ο οποίος πυροβόλησε τον δράστη του τραυματισμού του γιου του και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Ο συνοδηγός του, που προσπάθησε να τρέξει για να καλυφθεί, χτυπήθηκε και τραυματίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Από τους πυροβολισμούς προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση με τους κατοίκους να περιγράφουν πως έτρεχαν να κρυφτούν. Κατόπιν ένας εκ των εμπλεκομένων διαφεύγει υπό την απειλή όπλου ακινητοποιεί οδηγό άλλου ΙΧ το παίρνει και διαφεύγει προς τους Αγ. Αναργύρους, όπου σύμφωνα με την ert.gr μπαίνει σε καφέ μπαρ και με σκοπό τη ληστεία.

Ωστόσο έχει ήδη ξεκινήσει μεγάλη κινητοποίηση τη ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των πρωταγωνιστών του περιστατικού.

Ο άνδρας γίνεται αντιληπτός από αστυνομικούς, ακολουθεί καταδίωξη, όπου σκοτώνεται ο δράστης και τραυματίζονται δύο αστυνομικοί. Ο ένας εξ αυτών δέχθηκε τη σφαίρα στον κορμό αλλά το αλεξίσφαιρο γιλέκο την εξοστράκισε στο πόδι του. Ο δεύτερος τραυματίσθηκε στο χέρι.

Oι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα επισκεφτεί τους δύο τραυματίες αστυνομικούς

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, πρόκειται να επισκεφτεί εκ νέου, στις 12:00, στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, τους δύο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με έναν δράστη, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στους Αγίους Αναργύρους.

Ο ένας αστυνομικός δέχθηκε σφαίρα στο πόδι, ενώ ο δεύτερος ψηλά στην ωμοπλάτη, η οποία εξοστρακίστηκε από το αλεξίσφαιρο γιλέκο και τον τραυμάτισε στον μηρό.